Скільки коштує навчання у вузах Луцька, Львова і Києва
Україна

Скільки коштує навчання у вузах Луцька, Львова і Києва

12 червня 2021, 17:46
0
2
Сподобалось?
2

Чутки про те, що вартість навчання у вузах зросла у кілька разів, залишилися чутками. Пандемія коронавірусу зіграла свою роль – ціни на контракт залишаться переважно такими ж, як і минулого року. Лише у деяких провідних вузах вартість таки зросла на кілька тисяч гривень. Отож, скільки коштує навчання?

Скрізь б’ють рекорди ціни на гуманітарні спеціальності, технарям вчитися на контракті буде дешевше. Найдорожче оцінюють свої послуги, звісно ж, передові вузи країни. Рік навчання у Київському політесі коштує до 48 тисяч гривень – це «Переклад та іноземні мови», «Журналістика» – 38,5 тисячі гривень, «Менеджмент» – на кілька тисяч дешевше, юридичні спеціальності – 39,5 тисячі. Найдешевше в цьому університеті можна вивчити «Електроніку», «Галузеве машинобудування», «Прикладну механіку», «Хімічні технології» – 16 тисяч за рік. Навчання у Національному університеті імені Тараса Шевченка одне з найдорожчих в Україні. «Журналістика» – 48 тисяч гривень, «Іноземні мови» – від 48 до майже 60 тисяч на рік, на «Міжнародні відносини» ціна захмарна: від 57 до 74,4 тисячі! Навчання у Києво-Могилянській академії теж дороге – середня вартість на контракті 38 тисяч. Отримати фах лікаря у Київському університеті імені Богомольця можна за 38 тисяч у рік, педіатра – 29,5 тисяч, стоматолога – 40 тисяч.

Провідний в Україні Львівський національний університет імені Івана Франка теж тримає планку. «Право», «Кібербезпека» вартуватиме 38 тисяч гривень, «Іноземні мови» – від 30 до 35 тисяч, «Фізика», «Філософія», «Політологія» – 23–24 тисячі за рік.

Регіональні вузи, звісно ж, дешевші. Взяти, приміром, Волинський національний університет імені Лесі Українки. «Готельно-ресторанна справа» обійдеться тут у 21 тисячу, «Економіка» – 19 тисяч, «Прикладна лінгвістика» – 23 тисячі. Чи не найпопулярніша останнім часом спеціальність у Луцькому технічному університеті «Інженерія програмного забезпечення» вартуватиме майже 19 тисяч, «Облік і оподаткування» – на тисячу менше, «Автомобільний транспорт» – 17,5 тисячі. У популярному серед молоді  Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди навчання не є дороге. «Дошкільна освіта» – й 17 тисяч немає, «Іноземна філологія» – 19,5 тисячі, «Банківська справа» – 25,3 тисячі. А вчителів-предметників тут готують лише за 12 тисяч гривень в рік.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися