Ватикан призначив офіційного представника в Україні
Україна

Ватикан призначив офіційного представника в Україні

15 червня 2021, 16:32
0
3
Сподобалось?
3

Папа Римський Франциск призначив Апостольським Нунцієм в Україні радника Нунціатури Ватикану монсеньйора Вісвалдаса Кулбокаса.

Про це повідомляє Vatican News.

Папа Франциск призначив Апостольським Нунцієм в Україні дотеперішнього Радника Нунціатури монсеньйора Вісвалдаса Кулбокаса, підвищивши його до сану архиєпископа з титулярним осідком Мартани.

Архиєпископ-номінат Вісвалдас Кулбокас стане шостим Апостольським Нунцієм в Україні. Дипломатичну службу у Ватикані він розпочав у липні 2004 року в представництвах Святого Престолу в Лівані, Нідерландах, Російській Федерації, у Відділі взаємостосунків з державами Державного Секретаріату Святого Престолу та в Кенії.

Дипломатичні стосунки Святого Престолу з Україною були встановлені 8 лютого 1992 року. Першим Апостольським Нунцієм в Україні став Його Високопреосвященство архиєпископ Антоніо Франко, який був призначений 28 березня 1992 року. Попередником Вісвалдаса Кулбокаса на посту в Україні був архієпископ Клаудіо Ґуджеротті, який був призначений 13 листопада 2015 року, а Вірчі Грамоти вручив 12 січня 2016 року, натомість 4 липня 2020 року його переведено до Великобританії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися