Знову хліб подорожчає
Україна

Знову хліб подорожчає

28 червня 2021, 14:55
0
-3
Сподобалось?
-3

В Україні з початку 2021-го подорожчали крупи (рис, гречка, пшоно), хліб, м’ясо, молоко, сир, сметана та соняшникова олія. І знову дорожчатиме хліб. Ціна буде зростати до наступного врожаю. Саме цей продукт може стати «рекордсменом» за подорожчанням у 2021 році. Вартість стабілізується не раніше серпня, – заявив голова Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. «Може трапитися, що продукція, зроблена з пшениці, почне дешевшати. Це можливо за умови, якщо буде хороший урожай у світі та пандемія піде на спад. Тоді хліб може впасти в ціні на 10-15 відсотків за друге півріччя», – сказав Дорошенко.

Позитивний прогноз щодо майбутнього врожаю дає Міністерство економіки. У цьому році посівна кампанія в Україні почалася пізніше на два тижні. Аграрії можуть зібрати урожай зернових приблизно 75,1 мільйона тонн, що на 14,6 відсотка більше, ніж минулого року, і може перевищити показники 2019-го, коли отримали рекордні 75 мільйонів тонн.

Крім того, від вартості зерна залежатиме і ціна на інші крупи. Ціна на цукор зменшиться, якщо виробники зможуть імпортувати сировину для виготовлення тростинного. До середини літа ми можемо очікувати зменшення цін на молочну продукцію. А ось олія в Україні подорожчає. За даними Державної митної служби з початку року наша країна збільшила експорт насіння соняшника в 3,6 разу. Головні покупці: Туреччина, Молдова, Німеччина, Фінляндія і Бельгія.

Віктор МАЗУР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися