Вчитель вимагав «другого разу» – подробиці зґвалтування школярки на випускному (18+)
Україна

Вчитель вимагав «другого разу» – подробиці зґвалтування школярки на випускному (18+)

26 червня 2021, 18:12
0
0
Сподобалось?
0

Днями на шкільному випускному у Кривому Розі вчитель зґвалтував випускницю. У райвідділку їй запропонували помиритися з насильником і зіграти з ним весілля, а однокласники звинуватили дівчину в бажанні хайпанути, додавши, що «у нього навіть не встав би». Журналістка Заборони Альона Вишницька поговорила з постраждалою, її сестрою, яка теж стала жертвою насилля, та експертками. І розповідає, що відбулося й чому пекло повторюватиметься.

Усі імена героїнь та героїв у цьому тексті змінено задля їхньої безпеки. Текст містить детальні описи зґвалтувань.

Алковипускний

У день випускного Оля приїхала до школи з мамою. Однокласники пофотографувалися всім класом, пройшлися сценою, подивилися концерт та феєрверки. Після офіційної частини був банкет. Мама Олі на нього не залишилась – було й так багато дорослих та вчителів, а класна керівниця запевнила, що простежить за дівчиною.

Випускників розсадили по четверо. Попередньо, каже Оля, ніби обговорювали, що на кожному столі буде по пляшці вина, але по факту там стояли дві пляшки вина, горілка, у когось замість горілки коньяк, в інших – шампанське.

«Ми почали пити, і в якийсь момент я просто втратила лік часу, – згадує дівчина. – Я дивилась у телефон, але вже не розуміла, котра година. В очах все розпливалось. У приміщенні було дуже душно. Я весь вечір десь бігала, мене постійно хтось смикав. У якийсь момент мене вже будь-яка людина могла кудись покликати, і я йшла за інерцією».

Вже після другої ночі до Олі підійшов вчитель хореографії Антон. До того часу вчителі та завучі кудись розбрелись – вони були на території, але не з дітьми. Антон обійняв дівчину, сказав про «нарішаю кімнату» і пішов.

Гримерка з голи вчителем

Оля нічого не розуміла і навіть не подумала, що це був натяк на інтим. Антон повернувся за якийсь час і швидко повів її кудись.

«Я навіть не зразу втямила, що це він. Все сталося так швидко – я була п’яна. Все розпливалось, але я розуміла, що ми йдемо на перший поверх по сходах, я постійно спотикалась. Ми заходимо кудись у коридорчик, там чоловічий туалет і якісь гримерні. Він дістає ключі, відкриває гримерну, заводить мене туди, зачиняє двері на ключ (я почула клацання замка), не вмикає світло», – згадує Оля.

Що було далі, вона пам’ятає туманно. Каже, в голові просто якісь окремі спалахи: ось він зачинив двері, а ось наступний кадр – Оля стоїть гола, і поруч абсолютно голий він.

«Оскільки я була п’яна, я була «тілом» – він просто робив, що хотів. В якийсь момент я спромоглась тільки сказати, що без презерватива – ні. Він відповів щось типу «Малишка, заспокойся, все добре». Мені було дуже боляче, і я почала ніби кричати і стогнати – але не від задоволення, мені просто було пекельно боляче. Я чула, що хтось підходив до дверей, ручка смикалась. Він двома руками закрив мені рот. Далі просто йшов процес, я казала, що мені боляче, але він мене затикав, і тільки кидав мене, як хотів – аби йому було приємно».

Антон кілька разів питав, чи Оля незаймана: це його заводило. Дівчина постійно казала вчителю, що не хоче сексу, але він її не слухав. Скільки це тривало, Оля не може сказати. Коли все закінчилося, вона знайшла свій одяг, вдяглась і пішла, спотикаючись, до дверей. «Він наполягав на другому разі, я казала «ні, ні».

Приїхала мама – дорогою додому Оля постійно відключалася, а вдома заснула, навіть не скинувши з себе білизну. Тільки зранку, прокинувшись, зрозуміла, що трапилося. Що вона не хотіла цього, не давала згоди й що Антон скористався нею. Ввечері Оля подзвонила брату і розповіла, що сталося.

Брутальний допит у поліції

Рішення звернутися в поліцію давалося важко – значною мірою через побоювання осуду та страх за маму. У поліції маму з донькою зустріли хіхіканням про зґвалтування. У кабінеті сиділи лише чоловіки. Психолога чи будь-кого, хто пояснив би процедуру, теж не було. Маму попросили вийти: «Я сиджу, немає ніякої підтримки, я в кабінеті з двома мужиками за сорок». Чоловіки курили та лаялися. А потім один із них почав розпитувати, як усе відбувалося.

«Ну слухай, у тебе ж не класичне зґвалтування, — сказав поліцейський з кримінального підрозділу. — Секс був природнім чи ні?»

«В якому сенсі?» — перепитала Оля, не розуміючи, як зґвалтування в принципі може бути природнім.

«Ну, вагінально, то-сьо?»

«Ну так, а потім він змусив мене робити мінет, тримав мене за голову силою, казав «Зроби мені приємне».

Розмова тривала години дві. Все, що казала Оля, сприймали так, ніби вона цього хотіла. Осуду з боку поліцейських, каже Оля, поменшало лише після того, як вони поговорили з гінекологом після огляду.

«Вони вийшли від неї й уперше подивились на мене реально як на жертву. Бо дізналися про сліди зґвалтування і травми від лікарки. До цього ставилися до мене так, ніби це я когось зґвалтувала, а не навпаки. Я розумію, що я якась дівчинка, яка по факту напилась на випускному, я не очікую, що мені будуть довіряти – але нащо мені ходити й брехати про таке? І тільки після гінеколога вони вирішили забрати речовий доказ – білизну зі слідами сперми. Після п’яти годин у відділку», – каже Оля.

Як не дивно, Оля не отримала підтримки і від однокласників. А потім мамі зателефонувала класна керівниця. Вона звинуватила Олю в тому, що трапилося, і попросила домовитися з вчителем, а не псувати йому життя – мовляв, на ньому це погано позначиться, він постраждає.

Проти викладача відкрили кримінальне провадження за статтею 152 «Зґвалтування неповнолітньої особи».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися