Актор В’ячеслав ТИХОНОВ з «Білим Бімом»
Україна

Білого Біма з чорним вухом справжній хазяїн вигнав з дому

3 липня 2021, 15:14
0
0
Сподобалось?
0

Хто зі свого радянського дитинства не пам’ятає «Білого Біма з чорним вухом»? Цим душевним фільмом про вірного пса захоплювалися не тільки діти, а й дорослі. А виявляється, цей собака повторив нещасну долю свого кіношного героя.

Цей відомий радянський фільм, знятий у 1977 році з В’ячеславом Тихоновим у головній ролі, навіть номінували на престижну світову голлівудську премію «Оскар» – настільки правдивою і зворушливою була ця історія. Право на кінопоказ закупили більше сорока країн! А успіх фільму приніс чотирирічний Стів породи англійський сеттер. Історія цього пса, якого чомусь кликали Стьопкою, насправді виявилася трагічною. Його купив міський житель, не задумуючись, що скоро з маленького грайливого щенятка виросте великий пес. Тому господар став думати, як би позбутися Стьопки. Коли запропонували здати в оренду собаку для зйомок у фільмі, хазяїн з радістю віддав його.

Пам’ятаєте зворушливі кадри, від яких від жалості навертаються сльози, коли пес, поклавши голову на лапи, плаче за кіношним власником? Сцена ця не вигадана. Собака й справді дуже сумував за справжнім хазяїном. А той чоловік за півтора року жодного разу не навідав свого пса! Проте гроші за оренду щомісяця брав справно. Коли собака тужив, режисер відразу знімав ці кадри. І хоч на знімальному майданчику всі полюбили Стьопку, він все одно був сумним.

Врешті зйомки закінчилися, і настав час віддати пса додому. Але хазяїн… не забирав його. Тоді кінолог своєю машиною повіз Стьопку додому. Треба було бачити, як пес радів, коли впізнав рідний двір, де не був два роки! А коли вийшов з під’їзду хазяїн, собака мало не збив його з ніг від щастя! Лизав обличчя, скакав до його рук… Але пробув Стьопка вдома недовго. Бо господар одружився, тому пса виставили на продаж. А щоб він вдома не мозолив очі, віддали його у притулок, поки знайшовся б новий хазяїн.

Через деякий час кінолог, який опікувався Стьопкою під час зйомок, вирішив навідати пса, але  дізнався, що той у притулку. І відразу туди поїхав, щоб купити собаку. Та Стьопка вже… не жив. Ще кілька днів перед тим зажурений пес зі сльозами в очах постійно видивлявся, чи не повернеться хазяїн. Але минали дні – а той не з’являвся. Пес зрозумів, що його зрадили. Одного ранку робітник, відчинивши клітку, побачив Стьопку вже мертвим. Собака обіймав… іграшку, яку хазяїн передав в притулок. А той навіть не знав про смерть свого вірного друга, бо зовсім ним не цікавився…

Юлія ШЕВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися