Зеленський домовився про безвіз з Китаєм
Україна

Зеленський домовився про безвіз з Китаєм

14 липня 2021, 10:55
0
0
Сподобалось?
0

Під час першої телефонної розмови президент України Володимир Зеленський і голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін домовилися про встановлення безвізового режиму.

Лідери держав переговорили у вівторок, 13 липня, обмінявшись вітаннями з нагоди десятої річниці встановлення стратегічного партнерства між Україною та КНР, пише Новинарня.

“Очільники держав обговорили важливість розвитку міжлюдських контактів між нашими країнами та домовились укласти Угоду про безвіз між Україною й Китаєм”, – йдеться у пресрелізі Банкової.

Зазначається, що Зеленський підтвердив “незмінність позиції України в питанні єдиного Китаю”. Голова КНР, у свою чергу, підкреслив, що Китай поважає шлях незалежності, обраний українським народом, підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Лідери держав обмінялися запрошеннями здійснити візити у зручний час.

Володимир Зеленський наголосив на важливості участі китайських інвесторів у реалізації низки проектів з розвитку інфраструктури морських портів, будівництва й модернізації доріг, розвитку залізниць та міської інфраструктури й муніципального господарства.

Під час розмови було підтверджено зацікавленість у нарощуванні українського експорту до Китаю та розширенні співробітництва у переробці української сільськогосподарської продукції.

Голова КНР відзначив важливість президентського проекту «Велике будівництво» й висловив готовність Китаю співпрацювати на цьому напрямі. Крім того, сторони приділили увагу потенціалу співпраці в галузі торгівлі та можливості збільшення її обсягів. Володимир Зеленський висловив сподівання, що Україна може стати «містком у Європу» для китайського бізнесу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися