Зеленський стимулюватиме українців жити довше
Україна

Зеленський стимулюватиме українців жити довше

17 липня 2021, 10:42
0
0
Сподобалось?
0

Давно забуті профілактичні медичні обстеження незабаром можуть стати реальністю. Президент Володимир Зеленський презентував загальнонаціональну програму «Здорова Україна», яка передбачає медичну діагностику для різних вікових категорій, а також нові уроки фізкультури у школах та створення спортивної інфраструктури.

Отож, щоб українці жили довше, бо середня тривалість життя у нас всього 72 роки, людей спонукатимуть раз на два роки проходити медогляди. Тим, кому за 55 – раз на рік. Потрібно регулярно здавати аналіз крові, який може показувати патологічні зміни в організмі, а також проходити обстеження, які допоможуть на ранніх стадіях виявити рак прямої кишки, молочної залози тощо. Усі медичні огляди будуть безкоштовними і поки що не обов’язковими. Проте розуміючи, що наші люди навряд чи добровільно бігатимуть по лікарях, їх вирішили винагороджувати за це. Зокрема діятимуть спеціальні пільги та компенсації як для сімейних лікарів, які направлятимуть на медогляд, так і для пацієнтів. Останнім, наприклад, видаватимуть «талончики» у спортзал чи басейн.

До слова, з 1 вересня сімейним лікарям та педіатрам обіцяють нараховувати доплати за високий відсоток охоплення вакцинацією від кору, краснухи та паротиту.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися