Порцелянові квіти українця – для королев!
Україна

Порцелянові квіти українця – для королев!

24 липня 2021, 15:36
0
0
Сподобалось?
0

Дивлячись на ніжний букетик конвалій чи кучеряві мальви, ніколи не здогадаєшся, що вони не справжні. Саме порцелянові квіти принесли світову славу архітектору Володимиру Каневському, який родом з Харкова. Вони прикрашають вітрини модних магазинів у Парижі, Голлівуді, є в колекціях принцеси Монако, колишньої першої леді США Меланії Трамп.

Володимир у школі захоплювався фізикою та ботанікою, але батьки наполягли, щоб вступав на архітектурний факультет. Та здобута професія не стала справою душі. Чоловік спробував себе реалізувати і в рідному Харкові, і в російському Ленінграді. Та по справжньому життя змінилося, коли зважився поїхати за океан.

– В Америці побачив оголошення, що якийсь дизайнер шукає майстра, що зробить диню з порцеляни. За останні 300 доларів купив піч для випалювання і приступив до роботи. Вдалося. Тоді спробував виготовляти квіти. Цілодобово з півтора місяця сидів біля печі, поки не зробив обпалення, бо порцеляна примхлива і дає великий відсоток браку, – згадує чоловік.

Поки був у мистецькому пошуку, шлюб дав тріщину. І залишився Володимир наодинці зі своєю творчістю.

Коли в одному з нью-йоркських журналів вийшла стаття про художника Володимира Каневського, який створює квіти, як живі, до нього прийшов успіх. Незабаром відомі компанії, зокрема, паризький «Діор», запропонували майстрові співпрацю. У 2011 році німецький порцеляновий Будинок Мейсен замовив авторську колекцію.

– Я багато разів намагався кинути роботу з порцеляною. Спочатку ставився до неї без належної поваги, як до підробітку, – розповідає художник. – І тільки через кілька років зрозумів, що це – мистецтво.

На свої рослини Каневський садить гусениць, метеликів, крапельки роси, зображує зламані гілочки, пошкоджене листя для ефекту. Робота потребує великого терпіння та акуратності. Горщики і земля у вазонах також з порцеляни. Квіти і бутони розфарбовує вручну. Коштують вони від трьох до п’ятдесяти тисяч доларів за букетик.

Разом з успіхом прийшло і сімейне щастя – Володимир вдруге одружився в Америці. Едіт – менеджер чоловіка. Успішно продає його диво-квіти. Їх купує еліта суспільства – це не тільки красиво, а й престижно. Вони є в колекціях політиків Німеччини, Франції. А ще порцелянові квіти Каневського уряд США замовив як сувенір для лідерів країн «Великої сімки».

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися