Українець – друга людина на планеті за витривалістю
Україна

Українець – друга людина на планеті за витривалістю

8 серпня 2021, 15:00
0
0
Сподобалось?
0

35-річний Андрій Ткачук з Хуста (Закарпаття) – друга людина на планеті за витривалістю. Він, вчорашній боєць АТО, бігає ультрамарафони на сотні кілометрів. Днями ім’я українця як рекордсмена увійшло у світову історію!

Бродяга – так друзі називають Андрія. Ранок чи вечір, день чи ніч, він може вийти на вулицю й почати бігти. Не спиняє його ні спека, ні злива, ні сніг. Біжить годину, дві, п’ять, сорок вісім!

Андрій Ткачук згадує, як в дитинстві займався лижами. Гартував тіло на невеликі дистанції. Про професійний біг тоді й не думав. У юнацькі роки зацікавився трейлранінгом (біг природним рельєфом). Коли подолав першу 50-кілометрівку, задумався про сотню. Подолавши і цю дистанцію, зрозумів, що немає нічого неможливого.

– Пам’ятаю неймовірну втому, що валила з ніг, – розповів Андрій. – Але з’явився стимул розвивати свої можливості.

А потім була… війна. Андрій Ткачук пішов добровольцем на фронт – у зону АТО. Служив у батальйоні «Січ». Тоді було не до забігів. Навіть повернувшись з війни, відновити тренування вдалося не одразу, адже умови на фронті погано позначилися на здоров’ї. Задихався від найменших навантажень, кашляв, крехтів. Рятуватись доводилось і аптечними ліками, і засобами народної медицини. Бо дуже хотілося поставити свій рекорд на ультрамарафоні. У 2019-му Бродяга під час дводобового ультрамарафону подолав 370 кілометрів. А у цьому році суттєво покращив свій результат.

Про таких, як Андрій, кажуть – надлюдина. Це просто неймовірно, але на чемпіонаті України із 48-годинного бігу, який відбувся нещодавно у Вінниці, Андрій Ткачук не просто встановив новий рекорд України, а й показав другий у світі результат за всю історію дводобового бігу! Йому піддалися 435 кілометрів та 446 метрів! Унікальне досягнення не лише для нашої держави – цілого світу. Адже більше за закарпатця пробігав лише один чоловік – грек Янніс Курос. Свій рекорд (трохи більш 473 кілометрів) той встановив у Франції у 1996 році. Але він біг на стадіоні, а це значно легше. Найкращий результат Куроса на шосе був 433,095 км, показаний у 2008 році в Данії.

– Людський організм має необмежені можливості, просто їх треба розкрити, – каже Андрій Ткачук і продовжує бігти.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися