Чи скасують в Україні масковий режим для вакцинованих
Україна

Чи скасують в Україні масковий режим для вакцинованих

29 липня 2021, 15:10
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство охорони здоров'я наразі не розглядає варіантів скасування маскового режиму для вакцинованих від коронавірусу українців. МОЗ зможе розглянути це питання лише тоді, коли більша частина населення отримають щеплення і не буде ризику поширення інфекції.

Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю Українській правді.

"Ні, ми поки такого не розглядаємо (скасування масок для вакцинованих – ред.). Хочу повернутись до того рішення Центру контролю та профілактики хвороб – попри те, що вони справді спочатку давали таку рекомендацію, потім вони внесли корективи та обмеження щодо носіння масок. І зараз вони повертаються до базових вимог, бо справді маски є обов’язковими за недостатнього рівня охоплення щеплень", – зауважив санлікар.

За його словами, у МОЗ можуть розглянути питання скасування масок лише тоді, коли більша частина населення буде провакцинованою і коли буде гарантія, «що жодна людина, яка знімає маску в публічному місці або місці скупчення людей, не має ризику передати інфекцію».

Кузін також підтвердив, що осінь і зиму українці проведуть у масковому режимі.

"Я впевнений, що всі вже звикли та мають «лайфхаки», як їх треба носити. І тут є ще один плюс – восени нас не оминуть гострі респіраторні вірусні інфекції, ми також будемо стикатися з вірусом грипу. Тому маска буде захищати не лише від ковіду", – зауважив заступник глави МОЗ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися