Волинянка брала кредити, щоб визволити сина з тюрми, а він прийшов і вбив її
Україна

Волинянка брала кредити, щоб визволити сина з тюрми, а він прийшов і вбив її

31 липня 2021, 17:09
0
0
Сподобалось?
0

Селище Маневичі на Волині серед білого дня здригнулось від крику. Шум-гам лунав з одного подвір’я неподалік залізничного вокзалу. Гучна лайка закінчилась шарпаниною. Коли ж правоохоронці приїхали, виявилося, що на обійсті лежить труп жінки.

Вже мав три судимості

Про Олега в Маневичах відгукуються по-різному. Хтось досить нейтрально, та більшість – погано. Кажуть, як тверезий, то ніби й непогана людина. А як вип’є – завжди перетворюється на звіра.

– Його мама Тетяна працювала в пенсійному колись, мала вищу освіту, батько теж добра, порядна людина. Ще виховали старшу дочку Світлану. Хороша була сім’я. Але як Олег виріс, то стало з нього таке… – неохоче діляться знайомі родини.

Володимир Канонік, начальник відділення поліції № 1 (селище Маневичі) Камінь-Каширського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції у Волинській області піднімає старі справи. Бо Олег мав три судимості.

Люди розповідають, що вперше хлопець мало не загримів за ґрати, бо дуже побив якогось чоловіка з Маневичів за пошкодженого велосипеда. Правда, отримав умовне покарання. Припускають, якби тоді не зійшло з рук, хто зна, може, і не сталося би потім такої біди. Але через поганий норов Олега вдома стали часто спалахувати скандали. Батько пробував всовістити сина, у відповідь отримував стусани.

– Та Коля з Олегом постійно сварився, а той бив його. Батько навіть міліцію викликав, – розповідають одні сусіди.

– Постоянно бив то батька, то матера, гроші вибивав на горілку, – додають інші.

– І що, не було більше кому за батька вступитися? – питаю людей.

– Коли Олег вип’є, стає дуже агресивним. Усі старалися з ним не зв’язуватися, – відповідають.

– А потім на подвір’ї десь біля брами знайшли батька мертвого. Так син побив, – перешіптуються.

Щоб визволити з тюрми, набралася кредитів

Тоді мама Тетяна заламувала руки. Кажуть, не стільки за чоловіком тужила, а побивалася, що сина посадять.

– Та він усе життя був маминькин синок. Таня його дуже любила і захищала. Міг когось образити, а вона: «Олежик, мій Олежик…» Завжди його шкодувала, був у неї на першому місці. Навіть не раз виходило так, що він нашкодить, а попадало за це сестрі, – розповідають знайомі сім’ї.

І додають: коли Олега посадили за побиття батька, після якого той помер (як убивство ця справа не розглядалася), мати кредитів набралася, щоб визволити сина з тюрми. Тоді термін хлопцеві дали порівняно невеликий, а реально відсидів він п’ять літ. Поводився за ґратами добре, тож і вийшов завчасу.

– Мати його так ждала! Весь час йому передачки такі передавала, ви б бачили. А він прийшов і колись так матір відлупцював, що ноги їй поперебивав. Син – знову в тюрму, а матір – до дочки. Вернулася від неї, як з курорту – посвіжіла, одягнута гарно. Та хіба надовго? Знову почалось: «Мій Олежик, мій Олежик…» І цього разу його з тюрми дочекалася. На свою голову, – скрушно хитає головою колишня подруга Тетяни.

До поліції виклик про скандал у родині надійшов в обідню пору. Правоохоронці прибули дуже швидко. Та, на жаль, жінка уже була мертва.

Померла від шоку і болю?

– Чоловік тільки ввечері повернувся з місць позбавлення волі. Він ночував у батьківській хаті, а мати – окремо, в сім’ї є два житла. Наступного дня вона прийшла в гості. Син був вдома не сам – зі своєю знайомою. Він вийшов до матері на ґанок, там і сварились. За що, не хоче розказувати, – розповідає Володимир Канонік.

Потім син схопив якусь де­рев’яну ломаку й накинувся на неньку. Бідолашній дісталось так, що вона померла.

– Мати зростом невисока була. Останнім часом виглядала дуже виснаженою, худенькою. Хіба їй багато треба було? – скрушно хитають головами сусіди.

Коли мати безсило впала, її відтягнули на траву. Там жінку й знайшли правоохоронці. Крові на тілі не було – мати отримала «тупі» травми. Вона знепритомніла від шоку і померла. Чи був шанс її врятувати, якби вчасно викликали швидку, має встановити експертиза.

– Родила, гляділа, шкодувала – а син палкою забив... Вона такої смерті не заслуговувала, – кажуть люди.

Наталія КРАВЧУК,
Волинська область
Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися