Падіння літака на Прикарпатті могло бути замовним вбивством
Закарпаття

Падіння літака на Прикарпатті могло бути замовним вбивством

1 серпня 2021, 11:23
0
-1
Сподобалось?
-1

Авіатори з усієї України віддали останню шану загиблому пілоту Ігорю Табанюку. Він та троє його пасажирів загинули в авіакатастрофі на Прикарпатті. 

В ексклюзивному інтерв'ю ТСН родичі Табанюка розповіли - вважають авіатрощу замовним убивством.

Центр Коломиї перекритий - сотні людей прийшли провести в останню путь пілота Ігоря Табанюка. Його ховають у закритій труні - був вибух, а потім пожежа.

Вперше після авіатрощі відчинив ворота коломийський аеродром, де упродовж останніх 10-ти років Табанюк відроджував українську малу авіацію, створив льотну школу, щороку проводив популярний авіафестиваль і звідки вирушив в останній політ.  З усієї України  на прощання сюди злетілися  колеги і друзі .

У небі з'являється винищувач СУ-27-й. На такому 40 років прослужив військовий льотчик  Ігор Табанюк і це був його улюблений літак.

На надмалій висоті Су махає крилами - так прощаються з пілотами, що назавжди пішли у небо.

Колеги і друзі Ігоря Табанюка не раз і не два передивилися випадково зняте відпочивальниками відео падіння. Що могло статися - губляться у здогадах.

"Висота не була критична. Тобто, на тій висоті можна було виправити помилки. Він би такі помилки виправив. Якби це було в його руках", - говорить один з них.

"Одразу видно, що він не скористався рятувальною системою. Значить все йшло нормально. І буквально за декілька секунд могло щось таке статися - чи пасажир якось не так себе повів, може пасажиру стало погано, може щось з обладанням", - твердить другий пілот.

"Літак був у технічно справному стані. Однозначно. Ігор Петрович на здоров'я не жалівся ніколи - колишній військовий льотчик. До цього теж питань нема. Тобто могло бути щось на борту з чимось пов'язане. З блокуванням керування", - припускає президент Української авіаційної асоціації Генадій Хазанов.

А рідні загиблого пілота  переконані - авіатрощу хтось підлаштував. Син каже - на батька останнім часом сипався шквал погроз та провокацій. Він навіть збирався вивезти з Коломиї свою сім'ю. І все це - певні -  через аеродром, який намагалися у Табанюка відібрати.

"По-перше, в понеділок він заявив слідчому и моїй матері: якщо найближчим часом щось трапиться, то є - він назвав прізвища - винні і причетні до цього люди. Друге, після прильоту на аеродром, я не виявив на камерах відеоспостереження ніякого відеозапису. Це велика підозра для мене. Я написав заяву в поліцію", - розповів син загиблого пілота Ігор Табанюк.

До розслідування причин авіатрощі планують долучилися експерти зі Сполучених Штатів - чиї громадяни також загинули, а це Словаччини та Австрії, де  розробляли  двигун та саме повітряне судно. Українські слідчі жодних версій  досі не озвучили.

Поховали Ігоря Табанюка з військовими почестями на кладовищі села Королівка поруч з молодшим сином - Денисом.  2013-го він теж не повернувся з польоту.  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися