В укранців за борги забирають худобу і навіть труси
Україна

В укранців за борги забирають худобу і навіть труси

7 серпня 2021, 18:00
0
2
Сподобалось?
2

Як ми вже повідомляли, банківська таємниця сьогодні фактично закінчується там, де починаються борги. Бо фінустанови змусили виконавцям надавати інформацію про рахунки боржників. Неважливо, прострочка виникла за кредитом, аліментами чи комуналкою.

Ця новина обурила багатьох. Але таким чином держава вирішила боротися зі злісними неплатниками, які накопичили величезні борги. Якщо коштів на рахунках нема чи недостатньо, виконавці беруться за стягнення та продаж майна. Якщо ви думаєте, що забирають тільки будинки, квартири, машини чи коштовності, то ми вас здивуємо. Адже сьогодні, щоб погасити заборгованість, можна позбутися навіть… спіднього!

Державне підприємство «СЕТАМ» (Система електронних торгів арештованим майном) оприлюднює усі речі, що виставляються на аукціони. Адже купити їх може будь-який українець, який пройшов відповідну реєстрацію. Тут серед пропонованих для продажу є найнезвичніші речі. Так нещодавно у Кривому Розі виставили жіночі труси, які відібрали за борги. В однієї підприємиці з Прикарпаття свого часу вилучили весільні сукні. Виявилося, жінка не змогла розрахуватися з боргами перед банком, ось і «розплатилася» крамом. А на Черкащині через борги потрапила на аукціон навіть… домовина! Справжнісінька, дерев’яна, розміром 2 метри на 69 сантиметрів. Правда, без небіжчика. І покупець на такий специфічний крам знайшовся відразу. Труну купили за те, що й оцінили – за 750 гривень.

Виявляється, Міністерство юстиції на виконання рішень судів відбирає й тварин у їхніх власників. Як правило, мова йде про худобу та домашніх улюбленців, що мають цінність. Бо звичайних котиків-собачок за мізерну вартість викуповують назад самі ж власники – через своїх родичів чи друзів.

До речі, майна свого позбуваються не лише прості люди, а й депутати. Так одним з найнезвичніших лотів на аукціоні раніше став значок «Народний депутат України» колишнього мера Миколаєва та депутата першого скликання Верховної Ради Олександра Берднікова. Його звинуватили у розкраданні іноземних інвестицій у розмірі близько 2,5 мільйона доларів! А відібраний значок горе-депутата оцінили у… 200 гривень.

Лише за минулий рік державне підприємство «СЕТАМ» поповнило держбюджет України на 100 мільйонів гривень. У 2021-му очікують більший дохід.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися