Пенсіонери платитимуть за комуналку більше?
Україна

Пенсіонери платитимуть за комуналку більше?

8 серпня 2021, 15:16
0
-1
Сподобалось?
-1

Кабінет міністрів планує на половину скоротити норми споживання комунальних послуг під час розрахунку субсидій. Це найперше вдарить по пенсіонерах. Підрахували: якщо влада піде на такий крок, то самотні бабусі-дідусі платитимуть гривень на 700 більше за утримання своїх помешкань.

Існує державний норматив, що регламентує, скільки у середньому кожен українець повинен витрачати газу, води, електроенергії, тепла… Саме на ці «куби» чи «метри» й нараховують субсидію. Усе, що використано понад норму, людина сплачує у повному обсязі.

На період карантину, коли багато українців втратили роботу, для отримувачів субсидії нормативи збільшили на 50%. Відповідно, зросли й суми субсидій. Зараз же Кабінет Міністрів хоче повернути усе, як було. Чому? Коштів на субсидії бракує. Хоча чиновники на місцях не беруться коментувати дії Кабміну. Посилаються на те, що нема опублікованої постанови, отже, поки говорити ні про що. Зараз для кожної сім’ї індивідуально рахують, скільки може платити за комуналку (у середньому близько 15% загального доходу сім’ї).

Тим часом експерти наголошують: із підвищенням тарифів на комуналку потреба у субсидіях однозначно зросте. Тож виходів є два: або коригування бюджету, або справді скорочення кількості сімей, що отримують таку допомогу від держави. Який оберуть шлях – час покаже.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися