За народження третьої дитини платитимуть 150 тисяч?
Україна

За народження третьої дитини платитимуть 150 тисяч?

14 серпня 2021, 10:20
0
0
Сподобалось?
0

В Україні знову заговорили про те, що слід піднімати народжуваність. Схоже, влада планує робити це, збільшивши виплати при народженні дитини. У Кабміні вже зробили потрібні розрахунки. Якщо законопроєкт приймуть, то більші суми отримуватимуть жіночки, що стануть мамами після 1 січня 2022 року.

На сьогодні допомога при народженні дитини виплачується, незалежно від того, яке по черзі маля з’явилося на світ. Ця норма залишається незмінною з 30 червня 2014 року. Отож, мамою жінка стала вперше чи у дев’ятнадцяте, а отримує 41280 гривень. З них 10 тисяч 320 гривень виплачується відразу, а потім – по 860 гривень щомісяця протягом трьох років.

До червня 2014-го року виплати робили за іншими правилами. Тоді все залежало від того, яка по рахунку з’являлася дитинка в сім’ї: 30 тисяч 960 гривень – на першу дитину, 61 тисяча 920 гривень – на другу і 123 тисячі 840 гривень – на третю і кожну наступну. Долар тоді коштував 12 гривень.

Тепер Кабмін теж хоче виплати робити подібним чином. В уряді планують на першу дитину батькам виплачувати 50 тисяч, на другу – 100 тисяч, а на третю – 150 тисяч гривень! Кошти надходитимуть частинами: чверть від суми планують давати одноразово відразу після народження дитини, а решту ділити порівну на 36 місяців (3 роки).

Але постає інше запитання: а звідки ж братиме влада кошти на таку ініціативу? Однозначно, подібні рішення тільки посилюватимуть дефіцит бюджету – виплата збільшених «декретних» ляже на плечі платників податків. Також не дають спокою повідомлення про недогляд та знущання над немовлятами, особливо у неблагополучних сім’ях. Нерідко ж буває, що непутящі батьки народжують дітей, лише щоб мати за що пиячити. А потім на бідолашних крихіток чекає інтернат…

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися