У Запорізькій області покарали підлітка, від якого народила 12-річна дівчинка
Україна

У Запорізькій області покарали підлітка, від якого народила 12-річна дівчинка

12 серпня 2021, 19:54
0
0
Сподобалось?
0

У Запорізькій області Бердянський міськрайонний суд виніс вирок неповнолітньому, який вступив у статеві стосунки з 12-річною дівчинкою. 

Про це йдеться реєстрі судових рішень.

У березні минулого року 12-річна дівчинка народила доношену дитину. Згідно з історією вагітності та пологів, вперше статевий акт у неї був у серпні 2019 року. Батька дитини встановили - ним виявився неповнолітній друг брата потерпілої.

На засіданні суду підліток визнав себе винним і підтвердив, що влітку 2019 року вступав у статевий зв’язок з дівчиною. Він заявив, що все відбувалося за обопільною згодою і жодного насильства стосовно неї він не вчиняв і розкаявся у скоєному.

Потерпіла розповіла, що проводила час із знайомим свого брата в одній компанії. На прохання обвинуваченого декілька разів вступала з ним в статевий зв’язок в приміщенні нежитлового будинку. За її словами, хлопець їй погрожував, якщо вона розповість матері чи подругам.

Дівчинка та її адвокат подали до обвинуваченого цивільний позов про відшкодування завданої потерпілій моральної шкоди на суму 500 тисяч грн., вважаючи, що неповнолітній обвинувачений позбавив потерпілу дитинства, змусив змінити їй спосіб життя, звернутися до лікаря психіатра для подолання стресового розладу психіки.

Обвинувачений цивільний позов визнав частково в сумі 100 тисяч грн., посилаючись на відсутність матеріальної змоги задовольнити позов в повному розмірі.

Підлітка суд визнав винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.152 КК України (зґвалтування). Його звільнили від відбування покарання і дали 2 роки випробувального терміну.  Також родина хлопця має відшкодувати потерпілій 300 тисяч гривень моральної шкоди. 

Інформацію про підлітка включили до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися