В Україні знову подорожчали ліки
Україна

В Україні знову подорожчали ліки

15 серпня 2021, 19:25
0
0
Сподобалось?
0

В Україні підвищуються ціни на ліки, і тенденція до подорожчання фіксується з початку 2021. Таке регулярне оновлення цін в аптеках у бік збільшення може послужити черговим підтвердженням – хворіти не тільки «шкідливо», але і накладно.

Як змінилася вартість найпопулярніших медикаментів – свідчать свіжі дані на сайті Держстату.

Ціни на різні лікарські препарати вітчизняного виробництва за ці пів року зростали хоч і незначно, але стабільно. Водночас варто зауважити, що цінники на імпортні при цьому трохи знизилися.

Як змінилися ціни на ліки в Україні в 2021

- Антибіотики – вітчизняного виробництва (10 табл., капсул) у липні продавали в аптеках по 19,40 гривні. За пів року вони подорожчали приблизно на гривню. Така ж кількість препарату, але тільки іноземного виробництва, за ціною відрізняється дуже сильно – вартість становить 112,13 гривні.

- Судинорозширювальні засоби– вітчизняного виробництва (10 табл., капсул) - теж поступово дорожчали з початку року, і в липні вже продавалися по 12,34 гривні. Ціна на цей препарат, тільки імпортний, становить 54,72 гривні.

- Жарознижуючі та знеболюючі препарати– вітчизняного виробництва (10 таблеток) в аптеках - у липні продавали по 11,32 гривні, і тут ситуація з щомісячним стабільним подорожчанням аналогічна. 1 пакетик таких препаратів закордонних коштував 18,22 гривні (ціна за пів року «просіла» на кілька копійок).

- За стоматологічні послуги в середньому в липні з українців брали близько 586 гривень, і за ці 6 місяців вартість підвищилася приблизно на 40 гривень.


    Хочете дізнаватися про головні події першими?
    Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

    Читайте також

    Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

    Ваш коментар

    Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
    Реєстрація Вхід
    Забули пароль?
    Реєстрація Вхід
    На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
    Реєстрація Вхід
    Зареєструватися