Кілька десятків проросійських провокаторів-убивць спалили заживо в Одесі
Україна

Кілька десятків проросійських провокаторів-убивць спалили заживо в Одесі

3 травня 2014, 03:37
10
0
Сподобалось?
0

В Одесі за кілька годин перед матчем чемпіонату України з футболу між «Чорноморцем» та «Металістом» фани обох команд зібралися на Соборній площі для спільного маршу за єдність України, до них приєдналися і активісти місцевого Євромайдану, самооборонці Одеси. Після короткого мітингу учасники акції рушили з мирною ходою в напрямку вулиці Дерибасівської. Несподівано учасників маршу атакували проросійські активістки з власівськими стрічками. У бік проукраїнського мітингу полетіли димові шашки, вибухові пакети, почалася стрільба з травматичної та вогнепальної зброї. Троє учасників мирної ходи загинули - «колоради», як називають носіїв проросійської символіки, застрелили 20-річного уболівальника «Чорноморця». Один із загиблих отримав ножові поранення, інший отримав несумісні з життям травми голови. Міліція тим часом подекуди не просто бездіяла, а фактично сприяла нападникам.

Проте ультрас, отримавши підкріплення з місцевого населення, самостійно пішли нейтралізовувати злочинців. У хід пішла бруківка, палиці та коктейлі молотова. На вулицях відловлювали проросійських активістів і жорстоко били. Зрештою «колоради» були затиснуті на вулиці Грецькій. Їх прикривали правоохоронці, при цьому застосовували світло-шумові і газові гранати проти проукраїнських активістів. Тим часом з-за їхніх спин провокатори продовжували стріляти по людях. При чому в хід ішли як пістолети, так і автомати Калашникова. Є небезпідставні підозри, що в тому числі зброю провокаторам передавали і міліціонери.

Зрештою зловмисників відтіснили, і ті розбилися на кілька груп. Частина забарикадувалася у Будинку профспілок. Міліція остаточно зникла з горизонту, тож тут відбулися справжні бої. Обидві сторони використовували коктейлі молотова, зрештою будівля загорілася, зловмисники потрапили у пастку. 36 людина загинула від вогню та чадного газу, восьмеро, не бажаючи згоріти заживо, викинулися з вікон. За непідтвердженими даними, серед загиблих є чималий відсоток громадян Росії та Придністров'я.

Ще частина проросійських активістів захопила ТЦ «Афіни». Вони стріляли з даху торгового центру по українських патріотах.

Окрім того, проукраїнські сили здійснили рейд на Куликове поле, де розташовувався табір Антимайдану Одеси. Наметове містечко було повністю знищене і спалене.

Загалом, за попередніми даними, з обох сторін загинуло за різними даними 41-46 людей. 174 постраждалих звернулися до лікарень Одеси. З них 77 госпіталізовано, з яких 25 у важкому стані. Уже в лікарнях двоє людей померли.

В Одесі оголосили триденний траур.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Ваша смерть
    Ваша смерть

    Вы уже издохли душой, так здохните и телом, твари-нелюди! Проклинаем все ваши поколения, каждый вздох ваших гнилых ртов, каждое слово, каждое действие, каждую мысль!!! АНАФЕМА!!!

    3 травня 2014, 03:56
    Відповісти
  • star
    star

    Они не хотели евроинтегрироваться - их сожгли живьем...

    3 травня 2014, 04:21
    Відповісти
  • katal
    katal

    ... КТО ПОДНИМЕТ МЕЧ - ОТ МЕЧА И ПОГИБНЕТ ...

    3 травня 2014, 05:13
    Відповісти
  • йй
    йй

    мирная хода с дубинами щитами и в касках - где то я уже это видел. лапшу на уши турчиновские ублюдки будете вешать своим хозяевам из пиндосии. вся кровь убитых и правых и левых на вашей антинародной банде.

    3 травня 2014, 05:18
    Відповісти
  • цуйкйцк
    цуйкйцк

    ХОРОШИЙ ПОКАЗАТЕЛЬ ТОГО, ЧТО ОДЕССА В ПАРАШУ НЕ ХОЧЕТ

    3 травня 2014, 08:32
    Відповісти
  • украинец
    украинец

    Только полные дебилы могут верить в ту лапшу, которую вешают народу лживая новая украинская власть и продажные журналисты. Пусть Господь воздаст по справедливости ультрасам и правосекам и их хозяевам

    3 травня 2014, 09:39
    Відповісти
  • ялтинец
    ялтинец

    стада галаперидольных дебилов с дубъем и оружием-- вот новые патриоты украины. да издохните вы твари,захлебнувшись в собственной крови. ад вам. свободная Одесса--- Крым с вами, мы скорбим с вами. Мир -всем

    3 травня 2014, 09:54
    Відповісти
  • сми
    сми

    Одесситы,я плачу вместе с вами,будь проклят майдан ,который растоптал ПРАВО и ЗАКОН, и освятил (в прямом смысле) убийства инакомыслящих, никакие "благородные" цели улучшения жизни такими методами не оправдать. Крепитесь и мужайтесь, вечная память безвинно погибшим.

    3 травня 2014, 09:56
    Відповісти
  • Клим
    Клим

    Вестник....Как можно было написать такую статью...Там погибли Одесситы..у них было другое мнение - их сожгли. Приезжие купленные ультрас, школота, Псы. Против видео не попрете. Можете писать, что угодно. Бездушные твари.

    3 травня 2014, 12:37
    Відповісти
  • игорь
    игорь

    твари щеневмерлыкы. вечная память сгоревшим ребятам

    7 травня 2014, 11:28
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися