Субсидію одним уріжуть, а іншим навіть при придбанні житла дадуть
Україна

Субсидію одним уріжуть, а іншим навіть при придбанні житла дадуть

29 серпня 2021, 11:57
0
0
Сподобалось?
0

Уряд знову змінив деякі правила призначення субсидії. У результаті одним виплати зменшать, а іншим, хто донедавна навіть не мріяв про таке, її оформити дозволять. Відповідне рішення ухвалене.

Отож, Кабінет Міністрів скасував норму, введену в дію навесні 2020 року, про збільшення на 50% соціальних нормативів на житлово-комунальні послуги при призначенні субсидій. Йшли назустріч людям, бо через локдаун багато хто залишився без роботи. Тоді збільшили норми, зокрема, на електроенергію, газ для приготування їжі та підігріву води, на послуги з постачання холодної та гарячої води.

Нині карантин хоч і продовжено, та він – адаптивний, тобто не передбачає примусового переведення на дистанційну роботу чи закриття бізнесу. В Уряді впевнені, що люди стали жити заможніше. Тож усі соціальні норми на комуналку повернули до попередніх розмірів. А підвищені виплати будуть лише для отримувачів субсидій у тих регіонах, які віднесуть до «червоної» зони. При цьому людям не треба додатково звертатися до органів соціального захисту, оскільки збільшені норми запровадять автоматично.

Проте тепер на виплати зможе претендувати той, хто купив житло. Але за умови, що купівля квартири чи будинку відбулася протягом шести місяців після продажу іншої, яка була єдиною оселею у власності особи.

Також скасовується норма про те, що субсидія може призначатися у разі, якщо зарплата становить менш 50% середньої в Києві та Севастополі та менше 20% в обласних центрах та містах обласного значення.

А ще доповнено перелік документів для включення інформації про іноземців та осіб без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, для отримання ними пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися