Карпати заполонили багаті араби
Україна

Карпати заполонили багаті араби

28 серпня 2021, 15:15
0
1
Сподобалось?
1

У Києві, Львові, а особливо в Буковелі цього літа триває туристичний арабський «бум». Ці міста та курорти заполонили небачені досі тут громадяни із Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів та інших багатих країн Сходу.

Чоловіки в куфіях, що покривають голову, та жінки в хіджабах, які закривають усе тіло, милуються Карпатами та катаються на підйомниках. Араби цьогоріч стали звичними туристами для Буковелю. І в меню ресторанів навіть з’явилася арабська мова і страви з баранини. Також на околицях курорту є вивіски арабською, найчастіше – біля приватних садиб і крамниць. Адже 70% цьогорічних клієнтів тут – це туристи з багатих арабських країн. І обирають дорогі п’ятизіркові готелі. Вони хвалять нашу чудову погоду (бо після 50-градусної спеки вдома тут їм комфортно), природу і відзначають низькі, як для них, ціни.

Чому в Україну їдуть араби? По-перше, із Саудівської Аравії запустили прямі авіарейси в Україну. Квитки на літаки, до слова, не з дешевих – саудівці платять від 580 доларів, щоб прилетіти до Києва, і від 745, щоб побачити Львів. А по-друге, через карантин Європа, де вони закуплялися і пересиджували спеку, для них закрита. Деякі власники готелів відзначають, що араби – клієнти вимогливі, не дуже охайні і доволі своєрідні. В одному з відпочинкових комплексів, наприклад, родина, святкуючи мусульманське свято Курбан-байран, підсмажила вівцю з рисом у дворі, перед дверима готелю. А в іншому гості із Саудівської Аравії живого барана зарізали просто у номері – мовляв, свято вимагало жертвоприношення.

Лише за приблизними підрахунками, як повідомив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, нашу країну відвідали уже щонайменше 40 тисяч туристів з країн Перської затоки. І за пів року туристичного потоку залишили тут понад 40 мільйонів доларів.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися