Трагедія в Одесі — наслідки кадрової політики в МВС
Україна

Трагедія в Одесі — наслідки кадрової політики в МВС

5 травня 2014, 12:03
0
0
Сподобалось?
0

Українська влада нарешті звернули увагу на Одесу, де російські диверсанти, підкріплені екстремістами з Придністров'я, намагаються дестабілізувати ситуацію. Як відомо, 2 травня тут в результаті сутичок між антимайданом та проукраїнськими мітингувальниками, загинули майже півсотні людей. Трагедія стала наслідком провокації озброєних бойовиків з табору антимайдану, які з-за спин лояльної міліції почали розстріл мирних людей. Згодом бойовики залишили місто, а праведний гнів проукраїнських мітингувальників обрушився на переважно прямо не причетних до провокації опонентів. На той момент міліцією Одещини формально командував уродженець Млинівщини Рівненської області Петро Луцюк. Його призначення головним міліціонером Одещини багато у кого викликало подив. Петро Луцюк працював і на Волині заступником начальника УМВС з громадської безпеки, керував училищем міліції у Сокиричах Ківерцівського району. Чимось особливим цей діяч на Волині не відзначився, хіба що у приватних розмовах з колегами він хвалився, що обов'язково стане генералом. Фактично ж у день трагедії охороною громадської безпеки в Одесі, та й усім взагалі, керував його зам Дмитро Фучеджи. Він був присутній на місці сутичок і теж бачив (це зафіксовано на фотографіях), як озброєні бойовики, вільно пересуваючись у міліцейському кордоні, стріляють по мирних людях.

Але коли після сутичок Петра Луцюка відсторонили від виконання обов'язків, його місце у статусі в. о. хай і на кілька днів, але доручили все тому ж Фучеджи. Цього часу йому вистачило, аби випустити 67 затриманих за заворушення проросійських активістів. Черговий прокол вищого керівництва МВС.

І нарешті після цього у міністерстві зрозуміли, що ситуація виходить з-під контролю. В Одеську область призначили нового більш досвідченого керівника міліції Івана Катеринчука. 42 затриманих за заворушення, яких не встигли відпустити, етапували в інші області. Також до Одеси перевели на підсилення спецпідрозділ Національної гвардії «Київ-1». Та чи не запізно? Усім проукраїнським силами залишилося не так багато часу аби підготуватися до 9 травня. Ця дата, без сумніву, особливо відзначена у календарному плані Кремля щодо захоплення українських територій.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися