Ціна здоров’я онкохворих діток – монетка «25 копійок»
Україна

Ціна здоров’я онкохворих діток – монетка «25 копійок»

12 вересня 2021, 17:22
0
0
Сподобалось?
0

В Україні монети номіналом 25 копійок зняті з обігу – ними неможливо розрахуватися ні на ринку, ні у магазинах. Але, за підрахунками спеціалістів, на руках українців зберігається таких монет близько півтора мільярда. Мова йде десь про 400 мільйонів гривень! Ці копійки лежать по скарбничках чи перекидаються з шухляди у шухляду. Банкіри вирішили їх залучити для благодійності.

«Давайте разом зберемо ці монети на лікування онкохворих дітей», – закликав голова Національного банку України Кирило Шевченко. І заохотив кожного взяти участь в акції «Монетки – дітям». Так, з 1 до 30 вересня 2021 року можна віднести монети номіналом у 25 копійок до найближчого відділення одного з банків та переказати на рахунок фонду «Таблеточки». Ці кошти підуть на купівлю медикаментів для хворих на рак дітей, спеціальне харчування, реабілітацію та лікування за кордоном. Приймає монети «Ощадбанк», «Райффайзен банк», «ПУМБ», «ОТП банк», «МТБ банк» та «Індустріал­банк». Шефство також взяли на себе школи – поставили у фойє скриньки для збору монет. Тож зайві копійочки можуть послужити на добру справу.

До теми: щодня три сім’ї в Україні дізнаються, що у їхньої дитини рак. І залишаються наодинці з хворобою. Лікування дороговартісне і тривале. Тож хто має можливість, долучайтеся до благодійності.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися