Мамам хворих на рідкісні недуги дітей – дострокова пенсія?
Україна

Мамам хворих на рідкісні недуги дітей – дострокова пенсія?

12 вересня 2021, 18:14
0
0
Сподобалось?
0

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що у 2022 році уряд хоче включити пенсіонерів у віці від 70 до 75 років у програму адресної допомоги. Таким чином планують знизити рівень бідності літніх людей. Мова йде про півтора мільйона пенсіонерів.

Також міністерство розробляє інші пропозиції у календар підвищення виплат бабусям та дідусям на наступний рік. Так, наприклад, у ньому пропонується передбачити підвищення пенсій людям з інвалідністю з числа ліквідаторів Чорнобильської катастрофи (з 1 січня), компенсаційні виплати старшим за 80 років та для пенсіонерів у віці від 75 років до 80 років (з 1 березня), індексацію пенсій для майже 10 млн пенсіонерів та компенсаційних виплат для пенсіонерів старше 75 років (з 1 березня).

Також автори законопроєкту пропонують визначити дату щорічної індексації пенсій 1 березня, а також призначати достроково пенсії за віком за півтора року до досягнення пенсійного віку особам, трудовий договір з якими розірвано у зв’язку зі змінами в організації виробництва та за інших умов. Хочуть також призначати достроково пенсії матерям (батькам) дітей, хворих на тяжке, рідкісне захворювання, яким не встановлено інвалідність.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися