Як працює і скільки отримує в Мін'юсті довічно ув'язнена українка
Україна

Як працює і скільки отримує в Мін'юсті довічно ув'язнена українка

21 вересня 2021, 10:13
0
0
Сподобалось?
0

Нещодавно Міністерство юстиції здивувало усіх повідомленням про те, що взяло на роботу довічно ув’язнену жінку. Мовляв, такою ініціативою вони хочуть привернути увагу до працевлаштування людей, які засуджені на довгі терміни. 

Спочатку в Міністерстві намагалися зберегти в таємниці ім’я нової співробітниці відомства. Однак в Україні не так багато довічно засуджених, тож незабаром з’ясувалося, що це 39-річна Катерина Щука з Качанівської колонії у Харківській області. Вона працює помічником міністра у патронатній службі – саме так називається її штатна посада. У 2007 році дівчина (тоді ще Костіна) зі своїм кавалером жорстоко зарізали трьох людей. На Луганщині Катерину запросив до друзів знайомий. Під час застілля у компанії стався конфлікт, в результаті якого почалася бійка і різанина. Знайомий Катерини добивав опонентів, перерізаючи їм горлянки. Після вбивства чоловік підпалив будинок, а потім змусив Катерину мовчати.

Хтозна, чи була б ця справа розкритою, якби через кілька місяців сама Катерина не прийшла в міліцію з каяттям. У суді вона взяла усю вину на себе через погрози співмешканця вбити її сестру з племінником. Він переконував, що їй дадуть років десять максимум. Тож вирок – довічне ув’язнення – був для Каті повним шоком, вона аж знепритомніла. Також жінка стала першою довічно ув’язненою, яка вийшла заміж за чоловіка «з волі», але цей шлюб уже розпався. 

Наразі Катерина працює в інтернет-класі колонії лише раз в тиждень по дві години. Ставка – дев’ять тисяч гривень, але оскільки вона ще не завантажена роботою повною мірою, то отримуватиме менше. 

До слова, під час пошуку кандидатури для працевлаштування у Міністерстві розглядалася і наймолодша в колонії «довічниця» 25-річна Сніжана Круглякова, яка у Чернігові вбила двох своїх прийомних батьків. Але у неї російське громадянство. Тож зупинилися на Катерині, яку характеризують як дуже розумну жінку, яка знається на ІТ-технологіях. Також у планах міністерства взяття на роботу й чоловіка з числа засуджених.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися