На пенсію і субсидію подавайте через телефон
Україна

На пенсію і субсидію подавайте через телефон

2 жовтня 2021, 15:00
0
0
Сподобалось?
0

Уряд вирішив полегшити українцям оформлення пенсій, субсидій та інших соціальних допомог. Але мова йде лише про тих, хто має сучасні мобільні телефони, у яких встановлений додаток «Дія». Завдяки цьому людям більше не треба буде оббивати пороги різних інстанцій, щоб здати документи для призначення виплат. Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 22 вересня.

Серед переліку допомог, які можна оформити у телефоні, будуть: на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування; на дітей одиноким матерям; на тяжкохворих дітей; під час усиновлення дитини; особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю. Дозволять також з дому через «Дію» подавати заявку на компенсацію особі, яка надає соціальні послуги по догляду на непрофесійній основі, звернення за соціальними послугами та чимало інших. Скористатися додатком зможуть і ті, хто претендує на державну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

Проєкт непоганий, але з власного досвіду скажу: у ньому багато недопрацювань. Наприклад, якщо при оформленні одного з ваших документів колись було допущено помилку (скажімо, при виготовленні біометричного паспорта помилились у цифрі ідентифікаційного коду), про чимало послуг у «Дії» на сьогодні можна забути. Марно оббивати пороги міграційної служби чи інших кабінетів – або виготовляй новий закордонний паспорт, або будеш без багатьох обіцяних урядом зручностей у телефоні. Не скористається повнотою «Дії» той, хто має паспорт-книжечку – слід виробляти ID-картку. Через подібні проблеми не вдасться отримати у телефоні міжнародний паспорт вакцинації.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися