В Україні вперше судили лікаря за підробку ковід-сертифікатів
Україна

В Україні вперше судили лікаря за підробку ковід-сертифікатів

5 жовтня 2021, 14:38
0
0
Сподобалось?
0

На Дніпропетровщині суд виніс вирок лікарю у справі про підробку сертифіката про вакцинацію від коронавірусу. Його засудили до штрафу на суму понад 30 тисяч гривень, 

Про це під час селекторної наради з питань протидії пандемії COVID-19 заявив голова Національної поліції Ігор Клименко, пише "Суспільне"

"Уже є перше судове рішення про стягнення штрафу в розмірі 34 тисяч гривень з лікаря з Павлограда Дніпропетровської області та позбавлення права діяльності за фахом на один рік", – інформують. 

Клименко додав, що нині поліція приділяє окреме питання боротьбі з підробкою сертифікатів про негативні ПЛР-тести та сертифікатів про вакцинацію. За його словами, протягом минулого тижня було проведено 13 обшуків та розпочато 12 кримінальних проваджень, пов’язаних із підробленням цих медичних документів.

Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що нині в Україні спостерігається зростання кількості хворих на COVID-19. За його словами, за попередній тиждень було зареєстровано 64 606 випадків інфікування COVID-19, що майже на 20 тисяч більше, ніж тижнем раніше.

"На сьогодні динаміка розвитку хвороби повністю збігається з попереднім піком захворюваності. Попри те що приріст захворілих і госпіталізованих дещо уповільнився, станом на зараз зайнято вже 22,5 тисячі ліжок людьми з підтвердженим COVID-19 та з підозрою", – розповів прем’єр.

Шмигаль додав, що в Україні нині зайнято трохи менше ніж 50% наявних місць для хворих на COVID1-19, однак є області, де ситуація викликає занепокоєння.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися