Україна здобула першу перемогу у відборі до футбольного ЧС-2022
Україна

Україна здобула першу перемогу у відборі до футбольного ЧС-2022

9 жовтня 2021, 22:32
0
3
Сподобалось?
3

У п’яти перших турах відбірної кампаніє до Чемпіонату світу-2022 з футболу збірна Україна грала виключно внічию. І ось лише у шостому турі синьо-жовті здобули свою першу перемогу, обігравши на виїзді Фінляндію – прямого конкурента за друге місце у групі D.

Фінляндія – Україна – 1:2

Голи: 0:1 – Ярмоленко (4), 1:1 – Пуккі (29) Яремчук (34).

Фінляндія: Градецький – к, Алхо (Хямяляйнен, 62), Тойвіо, Араюурі, Вяйсянен, Райтала (Нісканен, 78), Камара, Лам (Ніссіля, 62), Лод, Пох’янпало (Ріскі, 80), Пуккі.

Україна: Пятов – к, Тимчик, Забарний, Кривцов, Матвієнко, Соболь (Корнієнко, 46), Степаненко (Сидорчук, 77), Шапаренко, Циганков (Зубков, 77), Ярмоленко (Булеца, 86), Яремчук (Довбик, 86).

Усі вирішальні події у цьому матчі майже вклалися у перші півгодини. Господарі поля великими силами пішли вперед і практично одразу змусили добряче попрацювати Пятова, однак вже другий контрвипад українців був гольовим. Яремчук і Ярмоленко обігралися перед штрафним майданчиком, й останній класно обвів воротаря ударом з правої ноги.


Це був 43-й гол Ярмоленка у 103-му поєдинку за національну команду. Фіни ще більше налягли на фізичні кондиції і цілком заслужено відігралися, хоч гол вийшов дещо корявим. Під час подачі кутового Пох’янпало виграв повітря та пробив головою, Пятов парирував, але Матвієнко, вибиваючи м’яч, влучив ним у Пуккі, який і став автором голу у відповідь.

Проте нічийний рахунок довго не протримався. Тимчик із Циганковим вивели на удар Яремчука, і Роман із близької відстані не схибив. 1:2.

До перерви українці могли закрити гру, бо фінський захист почав тріщати по швах. Але щонайменше три гарних шанси підопічні синьо-жовті не реалізували.

У другому таймі моментів було значно менше. Ініціативою володіли фіни, але кількість ніяк не переходила у якість. А українці не реалізували свої контрвипади на фініші поєдинку.

Перемога вивела нашу збірну на друге місце у групі. 12 жовтня Україна проведу передостанній матч групового турніру – прийме у Львові Боснію та Герцеговину.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися