Боржники з аліментів залишаться без субсидії
Україна

Боржники з аліментів залишаться без субсидії

30 жовтня 2021, 12:42
0
0
Сподобалось?
0

У Міністерстві соціальної політики нагадали, хто не зможе претендувати на субсидію. Отож, субсидія не призначається, якщо хтось із сім’ї за даними Єдиного реєстру боржників не платить аліменти. Мова про заборгованість понад три місяці. Виняток – сім’ї, у яких є особи з алкогольною чи наркотичною залежністю (що підтверджено довідкою від лікаря), кого відсторонено від роботи (посади) у зв’язку з кримінальним провадженням або застосовуються запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту або тримання під вартою.

Якщо на рахунках у банках не більше 100 тисяч гривень – субсидія буде, маєш солідніші суми – плати за комуналку сам. Якщо в сім’ї хтось має нову машину, від випуску якої не минуло п’яти років (крім мопеда і причепа), то у призначенні допомоги відмовлять. Але якщо авто старіше – можна подавати документи. Маєте два автомобілі, а хочете субсидію? Тоді друге авто має бути стареньким – не менше 15 років. Інакше чекайте на відмову.

Щодо одноразової покупки на суму 50 тисяч і більше, то ця норма незмінна протягом кількох останніх років. Якщо щось таке дороге купував чи сплачував послуги (окрім медичних) протягом 12 місяців перед призначенням житлової субсидії, то розраховувати на допомогу не варто.  Впливають на розрахунки й борги за комуналку. Пам’ятайте: не призначається субсидія особам, які мають прострочену понад три місяці заборгованість з оплати комунальних послуг, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А це на сьогодні – 340 гривень! Також відмову отримають ті громадяни, які вчасно не повернули надміру виплачену суму житлової субсидії за попередні періоди її одержання.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися