Німецький політик пропонує тимчасово переселити нелегалів з Білорусі в Україну
Україна

Німецький політик пропонує тимчасово переселити нелегалів з Білорусі в Україну

10 листопада 2021, 18:21
0
-5
Сподобалось?
-5

У зв’язку з кризою біля кордону між Білоруссю і Польщею через масову навалу нелегальних мігрантів Німеччина хоче залучити Україну для участі в її вирішенні як тимчасовий притулок для біженців із проблемних держав Близького Сходу, де вони зможуть пройти всі юридичні та санітарні перевірки.

Про це заявив експерт із зовнішньополітичних питань фракції Соціал-демократичної партії в німецькому Бундестазі Нільc Шмід у коментарі виданню Deutschlandfunk.

Мовляв, залучення третіх країн поза ЄС дозволить розрядити напружену ситуацію, а також дасть сигнал мігрантам, що далеко не всі будуть допущені до євродержав.

«Сьогодні ми виступаємо проти насильницьких методів, до яких вдаються польські прикордонники, які видворяють нелегалів від кордону з країнами ЄС. Це суперечить принципам нашого Союзу, тому ми намагаємося знайти компромісне рішення», – сказав німецький аналітик.

Секретар РНБО України Олексій Данілов уже публічно прокоментував цю ініціативу, запропонувавши німецькому політику аби той приютив у себе вдома хоча б трьох нелегалів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися