Українські футболісти вийшли у плей-оф відбору на чемпіонат світу
Україна

Українські футболісти вийшли у плей-оф відбору на чемпіонат світу

17 листопада 2021, 00:16
0
3
Сподобалось?
3

У заключному матчі групового етапу відбору до ЧС-2022 з футболу збірна України на виїзді зустрічалася з Боснією і Герцеговиною. Нашій команді потрібна була перемога, а також, аби у паралельному матчі збірна Франції не програла Фінлядії.

Боснія і Герцеговина Україна 0:2

Голи: Зінченко (59), Довбик (79).

Боснія і Герцеговина: Васіль, Ахмедходжич, Хаджикадунич, Ковачевич – к, Сушич, Хаджиахметович (Наліч, 71), Гояк (Цимірот, 64), Прціч (Круніч, 64), Стеванович, Менало (Превляк, 71), Демірович (Кодро, 80).

Україна: Бущан, Тимчик, Забарний, Матвієнко, Соболь (Шапаренко, 64), Степаненко, Зінченко, Маліновський (Сидорчук, 81), Циганков (Зубков, 75), Ярмоленко – к (Караваєв, 82), Яремчук (Довбик, 75).

Господарі поля втратили шанси на вихід із групи, тож тренерський штаб вирішив використати у цьому матчі найближчий резерв. З одного боку це не найкращі футболісти боснійців, а з іншого – голодні до гри за збірну. Вони подекуди справді створювали проблеми нашій команді, втім перевага українців була дуже відчутною. Більшу частину першого тайму підопічні Олександра Петракова провели в атаці, створили свої моменти, але нічого не забили, потім у матчі настав період, коли українцям довелося похвилюватися за підсумковий результат. У нашої команди не виходило скласти до купи бодай два-три паси, натомість боснійці створили кілька забійних моментів. Бущан видав класний сейв наприкінці першого тайму після розіграшу боснійцями кутового, вже у другому таймі наш голкіпер відбив удар через себе. Але логічно було те, що забила таки Україна. Циганков прострілив з лівого флангу, а Зінчеко замкнув передачу у воротарському майданчику. З рахунку 1:0 на користь України почався «валідол», до якого відборі до ЧС-2022 наша збірна вже привчила вболівальників. Господарі поля на якийсь час притисли наших до воріт Бущана, і все виглядало так, ніби виграшна гра вже всьоме закінчиться нічиєю. Але Олександр Петраков дуже швидко провів заміни, й вони зіграли на всі. Сто свіжий Шапаренко вивів на побачення з голкіпером боснійців свіжого Довбика й наш форвард подвоїв перевагу України. Хоч грати лишилося ще більше 10 хвилин, арбітр уже цілком міг би давати фінальний свисток. Боснія і Герцеговина змирилася з поразкою.

У паралельному матчі все склалося теж якнайкраще для України. Франція на виїзді перемогла наших конкурентів фінів з рахунком 2:0, й відкинула їх на третє місце у групі, а українці проскочили на друге, яке дає право поборотися за путівку у Катар у стикових матчах. Щоправда, цього разу плей-оф вперше буде проходити за складнішою схемою, ніж це було раніше. Так за 12 команд, поділені на «сіяних» і «несіяних» будуть боротися всього за три путівки.

Сіяні: Португалія, Шотландія, Італія, Росія, Швеція, Вельс.

Несіяні: Польща, Македонія, Туреччина, Україна, Австрія, Чехія.

З усіх збірних сформують три квартети, в кожному з яких розіграють по одній путівці на ЧС-2022. Тобто українцям, що забронювати собі місце у Катарі, потрібно буде вибити у стикових матчах дві збірні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися