В Україні вирішили створити реєстр донорів крові
Україна

В Україні вирішили створити реєстр донорів крові

25 листопада 2021, 09:16
0
0
Сподобалось?
0

В Україні створять Національний реєстр донорів крові та її компонентів.

У реєстрі будуть відзначені всі дані про медогляди, допуск або усунення від донорства, а також досконалі донації. Про це повідомляє "Кореспондент", посилаючись на МОЗ.

"24 листопада Кабінет Міністрів ухвалив постанову "Про деякі питання функціонування Національного реєстру донорів крові та компонентів крові, а також осіб, яким заборонено виконувати донорську функцію в електронній системі охорони здоров'я", - йдеться у повідомленні.

Тепер МОЗ та НСЗУ мають забезпечити створення та функціонування такого реєстру в електронній системі охорони здоров'я у строк не пізніше ніж через один рік з дня набрання чинності законом Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові, що набрав чинності у січні цього року.

Реєстр забезпечуватиме безпеку донора шляхом урахування даних про його медичний огляд, допуск або усунення від донорства. Також у реєстрі будуть відзначені всі досконалі донації та можливі ускладнення, пов'язані з нею.

Реєстр дасть змогу простежити рухи донорської крові та компоненти крові від донора до реципієнта "від вени до вени". Враховуватимуться результати як медогляду донорів перед донацією, так і результати тестувань крові.

Зрештою, реєстр має дозволити в автоматичному режимі підрахувати кількість донацій, що буде підставою для надання донору статусу Почесний донор України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися