Українка допомогла вигодувати своїм грудним молоком 150 немовлят
Україна

Українка допомогла вигодувати своїм грудним молоком 150 немовлят

25 листопада 2021, 18:10
0
0
Сподобалось?
0

У столиці 30-річна жінка Євгенія Муромцева допомогла вигодувати півтори сотні немовлят. У жінки є шестимісячна дочка Емма. Допомагати спочатку вона не планувала, але коли дізналася, що має гіперлактацію - надлишок молока, почала ним ділитися.

«Молока було забагато, не зменшувалося, як у кожної мами, так вийшло, що виливали. Я поскаржилася лікарю, а вона дала контакти і сказала не виливати, тому що діткам воно потрібне», – розповіла киянка.

Тепер майже половину поличок морозильної камери у Євгенії відведено саме під грудне молоко. За пів року жінці вдалося допомогти вигодувати близько 150 немовлят.

«Якщо є молоко – буду годувати, скільки можу», – обіцяє Євгенія.

Тим часом у столичному Банку грудного молока скаржаться на брак донорського молока для недоношених немовлят. Співробітники стверджують, що через карантинні обмеження годуючі жінки стали рідше ставати донорами.

«Цей спад критичний. Люди з кожним локдауном все більше виснажені, що відбивається і на нашій роботі. Наші холодильники такими спустошеними не були ніколи», – розказали журналістам у Банку грудного молока.

Породіллі необхідно лише раз приїхати особисто в Банк грудного молока, щоби здати аналізи. А далі жінка може вести звичайний спосіб життя. Усі процедури – привезти тару, забрати молоко з будинку мами – робитимуть кур’єри Банку грудного молока.

Зазначимо, що завдяки грудному вигодовуванню всіх дітей у світі в перші 2 роки життя можна було б щорічно рятувати понад 820 тисяч дітей у віці до 5 років.

Більше про це у сюжеті:


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися