«Волинь» у матчі з «Прикарпаттям» на останніх хвилинах уникла поразки і вирвала перемогу
Україна

«Волинь» у матчі з «Прикарпаттям» на останніх хвилинах уникла поразки і вирвала перемогу

26 листопада 2021, 19:59
0
2
Сподобалось?
2

Матчем з івано-франківським «Прикарпаттям» лучани завершували черговий футбольний рік. Кров з носа підопічним Альберта Шахова потрібна була перемога, аби піти на зимові канікули поза межами зони вильоту.

«Волинь» - «Прикарпаття» - 2:1

Голи: 0:1 – Француз (53), 1:1 – Кобзар (86), 2:1 – Ляшенко (90+2).

«Волинь»: 42. Неділько – к, 61. Чернов, 23. Кучеренко, 45. Сасовський, 93. Цюпа, 16. Рябов, 6. Войтіховський, 98. Ляшенко, 8. Чепелюк, 5. С. Кристін, 88. Хагназарі.

«Прикарпаття»: 24. Піцан, 3. Француз, 5. Лень, 4. Пастух, 12. Сікач, 15. Воробчак, 17. Семотюк, 7. Кузьмин, 21. Сондей, 14. Цюцюра – к, 90. Барчук.

До матчу, в якому потрібно було вигравати «Волинь» підійшла з відчутними кадровими втратами саме у лінії атаки. Через отриману у попередньому турі травму стартовому складі не вийшов практично єдиний чистий форвард лучан Кобзар, атакуючий хавбек Климець залишився поза грою через дискваліфікацію. Тренерському штабу довелося знову вдатися до вимушеної перестановки з Войтіховським на вістрі, якому з глибини допомагали Хагназарі та Кристін. Де підводила техніка, волиняни добирали бажанням. Велетень Войтіховський в оточені двох-трьох оборонці таки часто чіплявся за м’яч. На 10-й хвилині він класно скинув головою під удар Хагназарі, постріл іранця парирував Піцан. Потім Ляшенко ледь не заніс м’яч у ворота гостей, а Кучеренко після подачі кутового послав «круглого» у поперечку. «Прикарпаття» огризалося рідко, але гостро. Барчук і Воробчак свої шанси змарнували неточними ударами. На 34-й хвилині у штрафному майданчику «Волині» по справжньому «запалало». Неділько парирував два удари поспіль, ще й отримав від суперника по руках, проте арбітри дозволили грати далі. Найсуперечливіший момент першого тайму стався уже під кінець ігрового часу. Войтіховський впав у штрафному майданчику гостей після жорсткого контакту із захисником. Гравцю «Волині» знадобилася допомога лікарів, в додачу саме йому арбітр показав «гірчичник», а потім попередження отримав і головний тренер лучан, котрий обурився незрозумілим рішенням.

Другий тайм «Волинь» почала напрочуд невдало, лучани опинилися притиснутими до своїх воріт. «Прикарпаття» несподівано організувало штурм і дуже швидко забило. Француз головою розстріляв ворота Неділька після подачі кутового. Навіть після пропущеного гола лучанам тривалий час не вдавалося перевести гру на половину поля суперника. Натомість гості продовжували нагнітати. Француз ледь не оформив «дубль», тальки цього разу поцілив у стійку. Трошки допомогти гостям добити «Волинь» намагався й головний арбітр, призначивши зовсім неочевидний 11-метровий у ворота лучан. Але Неділько відновив справедливість, потягнувши пенальті від Барчука. Це був психологічний перлом у матчі.

Рятувати ситуацію попри травму з лави запасних випустили Кобзаря. Богдан став джокером і забив неймовірний гол, перекинувши мʼяча через Піцана майже з лінії штрафного майданчика. За рахунку 1:1 «Волинь» пішла на фінальний штурм. Гості занервували і почали дуже необережно грати у власному штрафному майданчику. Кілька епізодів з порушеннями арбітр знову проігнорував, але коли гості завалили Ляшенка, нарешті здався і таки поставив 11-метровий у ворота «Прикарпаття». Сам потерпілий і поставив жирну крапку у цьому божевільному матчі та футбольному році.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися