Щільність ППО зростає — після ремонту та модернізації у частини повертаються комплекси С300
Україна

Щільність ППО зростає — після ремонту та модернізації у частини повертаються комплекси С300

15 травня 2014, 15:44
0
0
Сподобалось?
0

На одному з підприємств Державного підприємства «Укроборонсервіс» підписано акт прийняття з середнього ремонту зенітного ракетного комплексу С-300ПС. Вже у червні він буде залучений до бойового чергування з охорони повітряного простору.

У Командуванні Повітряних Сил ЗС України зазначають, що обслуговувати його буде новостворений підрозділ, сформований майже повністю з військовослужбовців зенітних ракетних частин тактичної групи «Крим», які мають досвід експлуатації ЗРК даного типу. Роботи з ремонту зенітних ракетних комплексів на підприємстві продовжаться. Наступний відремонтований С-300 ремонтники обіцяють повернути в одну з частин Повітряних Сил до кінця року. Це буде вже десятий відремонтований та модернізований на Україні зенітний ракетний комплекс типу С-300, повідомляє Міноборони.

- До кінця місяця ми очікуємо отримати з ремонту ще один зенітний ракетний комплекс типу Бук-М1. А місце цього комплексу в цехах підприємства займе черговий ЗРК Бук-М1, - повідомив начальник зенітних ракетних військ Командування Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майор Дмитро Карпенко.

Планується, що спеціалісти Державного підприємства «Укроборонсервіс» на цьому комплексі вперше замість російської РЛС встановлять українську, яка розроблена на підприємстві «Науково-виробничий комплекс «Іскра». У процесі експлуатації буде перевірено, наскільки адекватною є дана заміна та як вона позначиться на бойових характеристиках комплексу. 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися