Як оформити субсидію, не виходячи з дому
Україна

Як оформити субсидію, не виходячи з дому

26 грудня 2021, 19:32
0
0
Сподобалось?
0

На порталі «Дія» з’явилася можливість оформити субсидію, не виходячи з дому. Раніше слід було йти у Центри надання адміністративних послуг, заповнювати заяву та брати з собою багато документів. Тепер достатньо подати заяву через інтернет, сам процес займе близько 30 хвилин.

Отож, крок перший. Авторизуйтесь на порталі «Дія». Це можливо зробити, зокрема, за допомогою банку, в якому ви обслуговуєтеся. Також потрібно дати згоду на передачу та опрацювання персональних даних.

Далі зайдіть у розділ «Пенсії, пільги та допомога» та оберіть там пункт «Заява на призначення житлових субсидій в електронній формі». Оберіть адресу, за якою хочете отримати субсидію. Якщо вона – не за місцем реєстрації, потрібно вказати, на яких підставах ви мешкаєте у житлі. Також слід відповісти, чи є у вас заборгованість за комірне.

Далі виберіть, на які саме комунальні послуги вам потрібна субсидія. Також оберіть, чи потрібна вам субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Але це – лише пів шляху. Потім слід вказати, чи мешкають за адресою отримання субсидії лише непрацездатні особи. Якщо так, обрати причину непрацездатності. Після цього потрібно вибрати спосіб отримання субсидії – на банківську карту чи Укрпоштою. Тоді заповнити дані про характеристику житлового приміщення та людей, які мешкають із вами. Потім – відомості про доходи, транспортний засіб, придбане майно, іноземну валюту, банківські метали та депозити. Останній крок – завантаження копій документів, потрібних для призначення субсидії, перевірка правильності даних і підпис (електронний). Заявку розглянуть у Мінсоцполітики. Якщо необхідні будуть додаткові дані чи документи, ви отримаєте про це сповіщення.

У всій цій процедурі є один великий мінус – людям старшого віку такий спосіб оформлення є досить важкий з багатьох причин. Тож літнім батькам повинні допомогти діти. Щоб правильно все оформити й пізніше не поплатитися за те, що невірно вказано дані.

Світлана РІДНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися