Пояснили для чого хочуть брати жінок на військовий облік
Україна

Пояснили для чого хочуть брати жінок на військовий облік

26 грудня 2021, 17:24
0
2
Сподобалось?
2

Рішення про постановку в Україні на військовий облік жінок певних професій викликала в українців чимало запитань та ще більше пліток і жартів.

Сьогодні ситуацію дещо прояснив Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

«По-перше, не йдеться про призов чи обов’язкову мобілізацію жінок до війська, як про це вже заявляють деякі ЗМІ. По-друге, готується такий порядок постановки на військовий облік, який дозволив би реалізувати дистанційно та онлайн якнайбільше процедур. Держава проводить антибюрократичну реформу, щоб людям не доводилося переносити папірці з місця на місце. Це стосується також і чоловіків – цифровізація має модернізувати військовий облік в цілому.

Протягом наступного року всі процедури будуть відкалібровані таким чином, щоб для наших співгромадянок, чиї спеціальності є в переліку для військового обліку, та їхніх роботодавців процес постановки на облік був максимально комфортним», – зазначив Валерій Залужний.

Також від додав, що діятиме перехідна норму, що стосується зборів військовозобов’язаних, а саме: на навчання жінки будуть убувати винятково за бажанням.

«Зі взяттям на військовий облік жодних змін у житті українських жінок не буде! Єдине – Збройні Сили просто знатимуть, які спеціалістки є в країні та можуть у крайньому випадку долучитись до оборони держави. Відповідний порядок обліку існував в Україні й раніше, починаючи з 1994 року, хоча майже не працював», – підкреслив Голокомандувач ЗСУ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися