Зниклий 5 років тому тернополянин знайшовся в США
Україна

Зниклий 5 років тому тернополянин знайшовся в США

20 лютого 2022, 15:00
0
0
Сподобалось?
0

Василь Зарівний із Бучача зник ще у 2016-му. Тоді батьки та друзі шукали його усім світом – марно. І от нещодавно надійшла радісна новина: Василь знайшовся! 

Після закінчення Тернопільського університету Василь Зарівний шукав роботу. Чоловікові неймовірно пощастило – за програмою обміну йому вдалося влаштуватися в США!

– Я не хотіла його відпускати, радила шукати роботу в Тернополі, та він не послухав, – крізь сльози розповідала в інтерв’ю в 2018-му році мама хлопця пані Віра.

Благання матері не зупинили Василя. Він купив квиток на літак і полетів до штату Колорадо. Збирався провести чотири місяці в США і повернутися. Але потім передумав: з Колорадо перебрався до свого друга у Чикаго. Працював на будівництві, а коли сезон закінчувався, підробляв у піцерії. За ті шість років, які він провів у США до зникнення, Василь допомагав рідним, надсилав подарунки та гроші. Хвалився автомобілем, який купив.

Ще перед святом Миколая у грудні 2016-го говорив з рідними через інтернет. А вже через кілька днів телефон молодого чоловіка перестав відповідати. Батьки і сестра спершу припустили, що його затримала поліція і він потрапив у в’язницю, бо перебував у США нелегально. Але спливали важкі дні, місяці чекання, а Василь на зв’язок не виходив. До поліції рідні не зверталися – боялися йому нашкодити. Натомість мама Василя писала у всілякі організації та публікувала оголошення в соціальних мережах з фотографією сина.

Українці, які мешкали у Чикаго, відгукнулися, обіцяли допомогти у пошуках. Особливо була цікавою інформація, опублікована чоловіком на ім’я Олександр. Він написав, що Василь втратив роботу у піцерії, у нього забрали машину. Після цього чоловік впав у депресію, не знав, як вилізти з боргів.

Довгі п’ять років рідні з надією щоранку продивлялися дописи в інтернеті. А раптом під їхнім оголошенням про зникнення Василька хтось відгукнеться?

І от нещодавно з’явилася радісна новина: Василя бачили! Його виявили на одній із заправок в Чикаго. З’ясувалося, що він шість років бомжував, ймовірно, має психічні проблеми, втратив пам’ять.

Інформацію про те, що Василь Зарівний знайшовся, підтвердила його сестра Марія. Наразі вона не знає подробиць, адже зайнята лікуванням хворої матері. За її словами, зараз вирішується питання, яким чином доправити брата на Батьківщину. З документами, грішми, квитками на літак готові допомогти представники української діаспори.

Це просто неймовірно, що через п’ять років пошуків, мама таки зможе обняти сина!

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися