ЄС офіційно запровадив санкції проти Росії
Україна

ЄС офіційно запровадив санкції проти Росії

23 лютого 2022, 19:26
0
0
Сподобалось?
0

23 лютого Європейський союз офіційно запровадив санкції проти Росії за визнання терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

Про це йдеться на сайті Європейської ради, передає УНІАН.

До санкційного списку потрапили усі депутати Державної Думи Росії, які 15 лютого проголосували за заклик до президента РФ визнати «ЛДНР». Йдеться про 351 депутата.

Крім того, ЄС запровадив санкції щодо 27 високопоставлених фізичних та юридичних осіб, які відіграли роль у підриві або загрозі територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Серед них:

– члени уряду, які були залучені до прийняття незаконних рішень;

– банки і бізнесмени / олігархи, що підтримують фінансово або матеріально Російські операції на територіях Донецька і Луганська або отримують від них вигоду;

– старші військові офіцери, які відігравали роль у вторгненні та дестабілізаційних діях;

– особи, відповідальні за ведення дезінформаційної війни проти України.

Обмежувальні заходи передбачають заморожування активів і заборону надавати кошти перерахованим фізичним і юридичним особам. Крім того, підсанкційним росіянам заборонено подорожувати до ЄС та в’їжджати з метою транзиту.

Також ЄС ввів заборону на імпорт товарів з територій «ЛНР» і «ДНР», обмеження на торгівлю та інвестиції, пов’язані з певними секторами економіки, заборону на надання туристичних послуг, а також заборону на експорт певних товарів і технологій.

Санкції ЄС також містять секторальну заборону на фінансування Росії, її уряду і Центрального банку. Йдеться про обмеження доступу Росії до ринків капіталу і фінансових послуг ЄС.

«ЄС закликає Росію скасувати визнання непідконтрольних уряду (України, – ред.) територій Донецької та Луганської областей, виконати свої зобов’язання, дотримуватись міжнародного права та повернутися до дискусій у Нормандському форматі та Тристоронній контактній групі. ЄС також закликає інші держави не слідувати незаконному рішенню Росії визнати цю проголошену незалежність. ЄС готовий швидко прийняти більш широкі політичні та економічні санкції у разі потреби та підтверджує свою непохитну підтримку та відданість незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів», – йдеться у заяві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися