Росія може використати несправжнє звернення Зеленського про
Україна

Росія може використати несправжнє звернення Зеленського про "капітуляцію", - ГУР МО

3 березня 2022, 04:15
0
0
Сподобалось?
0

Технологія Діпфейк (англ. deepfake; поєднання слів deep («глибокий») та fake («підробка») – методика синтезу зображення людини, яка базується на штучному інтелекті; її використовують для поєднання і накладення одних зображень та відео на інші зображення або відеоролики. Фактично комп’ютерні алгоритми навчилися «оживляти» фотографії, синтезувати голос людини, замінювати обличчя на певному відео. У результаті утворюється контент, який зовні майже не відрізняється від реального.

Це все до чого? Коли на початку лютого 2022 року конфлікт з Росією почав набирати обороти, вона активізувала всі доступні їй інструменти гібридної війни, а саме інформаційного впливу, починаючи один за одним фабрикувати відеоролики, дуже «дешеві» за своєю якістю: то дитсадок начебто ЗСУ обстріляли у Станиці Луганській, то начебто ЗСУ готує хімічну диверсію на території ОРДЛО, то так звані «ЛНР» та «ДНР» починають масову евакуацію населення.

Головне управління розвідки МО володіє розвідданими, які кажуть про те, що у подібному відео може бути використано обличчя Президента України Володимира Зеленського.

Тому знайте: подібне відео буде фейком, мета якого посіяти паніку, дезорієнтувати, зневірити, схилити наші війська до капітуляції.

Але як каже відоме прислів’я, «Хто володіє інформацією, той володіє світом». Тому ми, українці, вже запаслись попкорном, й з нетерпінням чекаємо на цей «шедевр» від Росії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися