Раніше давив танками людей та нищив Сирію, а тепер керує бомбардуваннями України
Україна

Раніше давив танками людей та нищив Сирію, а тепер керує бомбардуваннями України

7 березня 2022, 06:59
0
1
Сподобалось?
1

Головнокомандувач Повітряно-космічних сил Російської Федерації, генерал армії Сергій Суровикін, який зараз відповідає за бомбардування українських міст, особисто керував колоною бронетехніки під час серпневого путчу 1991 року в Москві, виконуючи накази так званого ГКЧП. Тоді під танками загинуло троє людей – Володимир Усов, Дмитро Комар та Ілля Кричевський.

Про це пише ТСН з посиланням на Insider.

У 1987 році Суровикін закінчив Омське вище командне військове училище, а вже через чотири роки став командиром батальйону у Таманській дивізії.

Під час путчу, влаштованого противниками тодішнього президента СРСР Михайла Горбачова, які намагалися зберегти від розвалу Радянський Союз, теперішній генерал армії РФ керував колоною бронетехніки, яка в’їхала у Москву. Тоді під гусеницями танків загинуло троє людей.

У 1995 році майора Суровикіна було визнано Військовим судом Московського гарнізону винним у скоєнні одразу кількох злочинів – у пособництві в придбанні та збуті, а також носінні вогнепальної зброї та боєприпасів без відповідного дозволу. Хоча ці статті передбачали до 8 років позбавлення волі, але вирок виявився м’яким і абсолютно гуманним: один рік позбавлення волі умовно.

У 2014 році Суровикін був командувачем військ Східного військового округу у Ростовській області, звідки керував відправленням на південний схід України підпорядкованих йому танкових частин. У листопаді 2017 року його призначили головкомом ПКС РФ. 8 грудня 2017 року Суровикіну присвоєно звання Героя Росії «за мужність і героїзм, виявлені при виконанні військового обов’язку в Сирії».

У 2021 році головнокомандувачу Повітряно-космічних сил Російської Федерації Суровикіну Путіна присвоїв звання генерала армії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися