На Чернігівщині наші військові тримають оборону та нищать колони ворожої техніки
Україна

На Чернігівщині наші військові тримають оборону та нищать колони ворожої техніки

18 березня 2022, 19:25
0
0
Сподобалось?
0

У перший день вторгнення 24 лютого БТРг росіяни досягли Чернігова, але були зупинені ЗСУ. У подальші дні російська армія з трьох боків оточила місто і вже три тижні обстрілює Чернігів.  Натомість ЗСУ та Тероброна тримають оборону міста, періодично завдають ворогу втрат з усіх напрямків, над містом вже збито кілька літаків.

Про це повідомляє Чернігівська ОДА.

"Через невдалі спроби взяти Чернігів, російська армія перейшла до обстрілів та авіа-бомбардувань житлових районів. Вже зруйновано десятки багатоповерхівок, сотні приватних будинків у приміських селах та передмістях. У місті немає теплопостачання, води, практично все місто без електрики. Є проблеми із мобільним зв’язком", - йдеться в повідомленні.

Також ворожі війська намагаються обійти Чернігів із північного заходу для нападу на Київ.

"За останні 2 тижні ворог практично не просунувся на жодній із ділянок. В останній тиждень змінилась тактика ворога – вони окопуються у населених пунктах, розміщують техніку біля хат, забирають у жителів телефони і не дозволяють виїхати", - зазначають в ОДА.

Крім того, помічені численні випадки мародерства у селах, російські солдати грабують магазини, забирають продукти у жителів сіл, вимагають м’ясо, ріжуть худобу і смажать.

Зазначається, що частина північних громад Чернігівщини в окупації із першого дня вторгнення. В деяких помічені каральні загони росіян, в окремих громадах пробували вести перемовини із мерами, приміром, у Городні. Натомість 9 березня жителі громади на чолі із мером вийшли на мітинг проти російських загарбників та з нагоди дня народження Т.Шевченка.

Також через центр та південь Чернігівщини дорогами постійно рухається ворожа техніка та підкріплення. Їх нищать підрозділи ЗСУ, підрозділи місцевої тероброни. Приміром, одна із громад громада вже кілька разів повідомляла про захоплену ворожу техніку, яку відремонтували та відправили на потребу ЗСУ.

"Чернігівщина з першого тижня отримує допомогу з інших областей (їжа, ліки тощо) у ті громади, де є більш менш безпечний проїзд. Ситуація в області керована, начальник Чернігівської обласної військової адміністрації на зв’язку із громадами, районними військовими адміністраціями, координуються питання життєзабезпечення області. Жоден із керівників чи депутатів місцевих рад за наявною інформацією не пішов на співпрацю із окупантами", - резюмували в ОДА.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися