У столиці за держзраду затримали відомого українського політолога
Україна

У столиці за держзраду затримали відомого українського політолога

27 березня 2022, 18:53
0
1
Сподобалось?
1

У Києві затримали проросійського політолога Михайла Погребинського, який часто виступав на російських пропагандистських каналах.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі журналіст Андрій Цаплієнко, інформує УНІАН.

Так званого політолога пов'язують з олігархом і кумом Путіна Віктором Медведчуком, з яким він підтримував дружні стосунки.

Михайла Погребинського підозрюють у державній зраді та незаконному збагаченні.

Зазначимо, 26 березня правоохоронні органи провели обшук у квартирі Погребинського в Києві. Слідчі заявили, що очолюваний ним Київський центр політичних досліджень і конфліктології на постійній основі вивчав настрої українського суспільства, а отримана інформація передавалася російському керівництву для планування політики щодо України. За словами українських правоохоронців, "Погребинський готував і передавав в РФ поради з інформаційних спецоперацій проти України". Також повідомлялося, що під час обшуку у Погребинського були виявлені результати опитувань, де "нібито 46% українців підтримують президента РФ Володимира Путіна". За фактом обшуків було порушено справу за ст.111 ("державна зрада") та ст. 191 ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися