Найближчими днями почне діяти закон про «нульове» розмитнення авто
Україна

Найближчими днями почне діяти закон про «нульове» розмитнення авто

5 квітня 2022, 16:01
0
0
Сподобалось?
0

У вівторок, 5 квітня, президент України Володимир Зеленський підписав закон №7190П, згідно з яким на час воєнного стану звільняються від мита та ПДВ усі імпортні товари, включно з автомобілями. Він почне діяти після публікації в офіційній пресі, тобто найближчими днями.

Як відомо, документ був прийнятий Верховною радою ще 25 березня. Закон набуває чинності в день його публікації в офіційній пресі. Це може статися 6-8 квітня 2022 року.

Згідно з законом, імпорт цілого ряду транспортних засобів для фізичних осіб буде відбуватись без сплати податків – ПДВ, ввізного мита та акцизу. Причому йдеться не про автомобілі для військових формувань, а для особистого використання, нові та вживані.

Для реєстрації автомобіля в Україні потрібно пройти сертифікацію, сплатити 3-5% від її ціни у Пенсійний фонд та кошти за номерний знак, свідоцтво реєстрації та послуги Сервісного центру.

Українці зможуть ввозити такі транспортні засоби: автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб i більше, транспортні засоби для перевезення вантажів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися