Російський військовий вертоліт втік від своїх у бік України, - радіоперехоплення пошукової місії
Україна

Російський військовий вертоліт втік від своїх у бік України, - радіоперехоплення пошукової місії

7 квітня 2022, 00:06
0
2
Сподобалось?
2

Моніторингова група проекту «Беларускі Гаюн» та редакція @motolkohelp отримали перехоплення переговорів ВКС РФ від 4 квітня 2022 року. З них виходить, що ввечері того дня з військового аеродрому «Зябрівка» (Гомельська область, Білорусь) пішли на зліт 6 гелікоптерів ВКС РФ, які взяли курс на військовий аеродром «Шаталово» (Смоленська область, РФ).

А далі з’ясувалося, що один з гвинтокрилів з реєстраційним номером RF-04812 відхилився від курсу і пішов на південь/південний схід, у бік перетину кордонів РБ-РФ-Україна. Вертольоти, що залишилися, почали повертатися, і протягом години гелікоптер з RF-90665 мотався по Гомельській області Білорусі намагаючись знайти і наздогнати зниклий борт, але, в результаті, так і не знайшов.

«812-й, ти де зараз перебуваєш, скажи чесно? Тимурчик, бл*ть, скажи нам, будь ласка, російською мовою. Ви залишилися там чи ні?», - говорив пілот одного з гелікоптерів у групі.

Більше того, в записі переговорів можна почути, що пілот одного з гелікоптерів і диспетчер як мінімум 25 разів намагалися зв’язатися з екіпажем, що втік. Куди саме подівся борт так і не відомо.

За однією з версій пілот міг пристати на пропозицію «Укроборонпром», котрий встановив цінники на викрадену або здану військову техніку РФ. Робочий вертоліт у прейскуранті оцінений 500 тисяч доларів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися