У Луцьку волонтери-музиканти збирають кошти на тепловізор для ЗСУ
Україна

У Луцьку волонтери-музиканти збирають кошти на тепловізор для ЗСУ

14 квітня 2022, 16:57
0
1
Сподобалось?
1

У Луцьку на розі вулиць Лесі Українки та Кривий Вал музиканти-волонтери співають для підтримки Збройних Сил України на облаштованій імпровізованій сцені. Музиканти планують зібрати достатню суму, аби придбати тепловізор для військових.

Про це розповів Суспільному ініціатор вуличних концертів Віталій Шевчук.

Вуличні концерти відбуваються щодня з 14:00.

Зі слів ініціатора акції, усіх, хто вміє або хоче співати, запрошують долучитися до такої акції та виконувати пісні чи грати на музичних інструментах, аби разом зібрати гроші на потреби українських військових.

"Вирішили, що візьмемо апарат, поставимо табличку. Хто хоче грати – підходьте, беріть, грайте собі, будь ласка. І так поступово назбиралося досить багато людей, які вже приходять сюди, як на роботу", – зазначив лучанин.

Разом із знайомими музикантами лучанка Ніна Ігнатова виконувала іноземні хіти.

"Це дуже класно, бо це як такий народний джем-концерт. Тут можна побачити людей, котрі хоч на кілька хвилин хоча б забувають про війну. Класно бачити цю радість в очах", – говорить жінка.

Долучися до збору коштів для військових скрипалька Марія Суворова, яка працює в філармонії. Говорить: прийшла після роботи пограти на вулиці.

"Кожен допомагає, хто як може – хто ліпить вареники, хто так, хто сяк. Багато таких знаю, всі згуртовані. А музикант краще за все вміє грати", – додала лучанка.

Під час концертів збирають гроші, які потім передають волонтерському штабу "Ангар", – розповів барабанщик Мирослав Кіруєв. З його слів, музиканти та співаки виконують лише українські та іноземні пісні.

"Єдине правило – не виконувати російських пісень. Грають класику, рок, різного жанру. Вже зібрали кілька тисяч гривень. Ми вирішили не абстрактно збирати гроші, зараз плануємо назбирати на тепловізор і передати його армії", – додав музикант.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися