Окупанти збираються повністю закрити Маріуполь
Україна

Окупанти збираються повністю закрити Маріуполь

16 квітня 2022, 12:38
0
-1
Сподобалось?
-1

Окупанти кидають все на штурм Маріуполя. Поява бомбардувальників ТУ говорить про намір штурму Азовсталі та порту після використання авіабомб великої потужності на зразок ФАБ-3000 та інших. Все вказує на неможливість взяти місто без вищого рівня нелюдяності і застосування зброї масового знищення.

Про це повідомляє радник мера міста Петро Андрющенко.

"Фільтрація. Процедура фільтрації набрала максимальних обертів. В фільтраційних таборах та пунктах сто відсотків чоловіків після стандартних фільтраційних знущань (допит, перевірка гаджетів, огляд тіла) розділяють з іншими і проводять окремі допити, включаючи інсценування розстрілу. Загалом можна говорити про те, що від 5 до 10% не проходить фільтрацію і після цього вивозяться в Докучаєвськ та Донецьк. Подальша доля наразі невідома, працюємо", - зазначив він.

Радник мера Маріуполя додав, що частину чоловіків окупанти планують мобілізувати до російського окупаційного корпусу.

"По місту окупанти повідомляють, що з понеділка планується остаточне закриття не тільки міста на в’їзд/ виїзд для всіх, але й буде діяти заборона на переміщення по районах на тиждень. В цей час буде проведено фільтрацію 100 відсотків чоловіків, що залишились в місті. Для того їх буде переміщено в Новоазовськ. За інформацією, частину людей планують мобілізувати до російського окупаційного корпусу, частину через примус відправити на розчистку завалів, а віднесених до неблагонадійних ізолювати. З огляду на всі фактори, окупанти збираються залишити в місті виключно жінок та чоловіків для обслуговування потреб. Ми пов'язуємо це з неможливістю утримувати в місті цивільне населення навіть в мінімально придатних для життях умовах", - повідомив Андрющенко.






Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися