Рятували захисників Маріуполя – і загинули
Україна

Рятували захисників Маріуполя – і загинули

25 квітня 2022, 09:51
0
-1
Сподобалось?
-1

Екіпаж досвідчених пілотів вертольота Мі-8 намагався евакуювати з оточеного Маріуполя важкопоранених захисників міста. Але у небі вертоліт наздогнала ракета. Нікому не вдалося вижити.

Хто ж ці сміливці, які наважилися полетіти до оточеного Маріуполя?

34-річний пілот – майор Юрій Тимусь, 24-річний льотчик-штурман – лейтенант Денис Бадіка, та 26-річний бортмеханік – старший лейтенант Іван Ваховський. Юрій Тимусь виріс у невеличкому селі під Бродами на Львівщині, брав участь у миротворчих місіях, а також виконував завдання під час ООС на Донбасі. «Він боровся до кінця, хотів усіх врятувати, але, на превеликий жаль, загинув сам. Немає слів описати весь біль і відчай від нашої втрати!!! Ми втратили люблячого, гарного, доброго, милого, мужнього, вірного, найкращого у світі чоловіка і тата двох синочків та нашої маленької доньки», – вилила свій біль на сторінці у соцмережі дружина героя Ольга.

Іван Ваховський родом з міста Броди, з багатодітної сім’ї, де виховувалося четверо дітей. Як і Юрій, брав участь у миротворчих місіях, повернувся звідти буквально рік тому. «Був дуже веселий, привітний і дуже обдарований молодий чоловік. Іван грав на гітарі, співав, малював», – розповіла мама його друга Любов. У 26 років хлопець купив будинок, машину. Планував весілля зі своєю коханою дівчиною Яриною. Усі мрії і плани перекреслила війна. «Мій хлопчик, мій ангел, серце, яке любило всіх... Він мріяв поїхати до океану і робити дошки для серфінгу. Був неймовірним сином. Як важко писати «був». Я чекаю, що відчиняться двері, і в будинок зайде мій усміхнений Іван», – написала його мати Галина. Його кохана пообіцяла здійснити мрію і поїхати на океан, а ще ніколи не пробачити ворогам: «Москалі, будьте прокляті! Ви забрали у мене все, що мені потрібно було, і вас ненавидітиму я, мої рідні, друзі, всі мої спадкоємці. Ми проклинатимемо вас століттями!»

Ще одному члену екіпажу Денису Бадіку було лише 24 роки, він родом з Вінниці. 

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися