14-річний хлопчик з Чернігова рятував маму з-під завалів будинку і нині збирає гроші на її лікування
Україна

14-річний хлопчик з Чернігова рятував маму з-під завалів будинку і нині збирає гроші на її лікування

23 квітня 2022, 20:52
0
1
Сподобалось?
1

14-річний Артем допомагав своїй мамі вибратися з-під обвалу будинку і тепер збирає гроші, щоб повернути їй здоров’я та красу. 

Про це розповідає Суспільне.

Російський снаряд влучив у будинок, в якому Артем жив з мамою та бабусею. Під час обстрілу він побіг ховатися до підвалу. За мить стіни почали складатися, під ними залишилася мама Артема. Три тижні жінка перебувала в комі, з того часу син її не бачив. Хлопця перевезли подалі від війни на Тернопільщину. Там він живе, навчається і шукає можливості знову повернутися до родини.

Чернігівка Євдокія Пінчук показала місце, де знайшла свою доньку Олену, після того, як російський снаряд влучив в приватний будинок родини. Це сталося на другий день війни, 26 лютого. Євдокія згадує, Олена лежала на спині, обличчям вгору.

14 річний Артем, син Олени в момент вибуху спускався в підвал будинку ховатися від обстрілів. Коли виліз з підвалу почав шукати маму, говорить хлопець.

“Треба було розкидати цеглу. Побачила її ногу, думала вона вже не жива, її повністю було присипано. У неї кров йшла з рота, з носа, з голови, руки були побиті. Вся була в крові, ми почали перев’язувати руки”, - розповідає Євдокія Пінчук.

Артем викликав мамі швидку. Завідувач відділенням нейрохірургії Чернігівської обласної лікарні Геннадій Дубіна розповів, що жінка поступила в лікарню у важкому стані, без свідомості, з численними травмами голови та всього тіла.

“Вона була відразу госпіталізована у відділення реанімації, де проходила курс медикаментозного лікування. Прооперована з приводу травми живота і тривалий час знаходилася в церебральній комі, практично три тижні”, - сказав Геннадій Дубіна.

Зараз Олена прийшла до тями, починає ходити та розмовляти, але жінка частково втратила пам’ять. Олена не знає де вона живе та не пам'ятає свій будинок, говорить Євдокія Пінчук.

Вона тільки говорить про померлих, як там бабуся й дідусь, мої батьки. Я кажу, що вони давно померли, а вона: “як померли, я з ними жила. Мені було добре з ними”.

Євдокія розповідає, онук важко переживав ситуацію. Він не міг спати ночами, постійно плакав. Артема евакуювали в Тернопільську область. Там він зараз під наглядом родичів, дистанційно навчається. На його ж маму чекає переїзд до київської приватної клініки, там жінка проходитиме подальше лікування зламаної щелепи та реабілітацію. Адміністрація чернігівської обласної лікарні для цього обіцяє виділити медичний транспорт.

Для родини Пінчуків лікування надто дороговартісне, близько 6 тисяч гривень на добу, говорить Євдокія Пінчук. Артем в свою чергу написав та виклав пост у Фейсбуці. Там він розповідає свою історію та збирає гроші мамі на лікування. Олену переводитимуть до київської клініки після Великодня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися