Окупанти викрадають українців для параду на 9 травня
Україна

Окупанти викрадають українців для параду на 9 травня

27 квітня 2022, 16:20
0
-1
Сподобалось?
-1

Росіяни масово викрадають чоловіків призовного віку на тимчасово окупованих територіях - поповнюють обмінний фонд та готуються до 9 травня.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

На зайнятих територіях Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Луганської, Донецької областей проводяться масштабні "фільтраційні заходи". Жертвами окупантів найчастіше стають чоловіки призовного віку. В першу чергу – ветерани АТО/ООС, колишні військові та правоохоронці, проукраїнські активісти.

За даними розвідки, у приміщеннях херсонського ізолятора тимчасового утримання перебувають понад 300 проукраїнських активістів і ветеранів АТО/ООС. Їх допитують і катують.

Подібна ситуація у селі Велика Лепетиха Херсонської області. Окупанти створили там фільтраційний табір, а його функціонування забезпечують  близько 400 російських військовослужбовців, одягнених у форму росгвардії. Вони шукають і затримують чоловіків призовного віку, а потім масово вивозять їх в напрямку окупованого Криму.

"Головна мета таких дій – "поповнення обмінного фонду". Українських заручників планують обмінювати на російських військових злочинців. Навіть за умови, якщо українці не брали участі у бойових діях 2022 року", - зазначили у розвідці.

Ймовірно, затриманих використають в організації пропагандистських "парадів перемоги". За даними розвідки, їх можуть спробувати видати за "військовополонених" та провести вулицями окупованих міст. Аналогічні заходи відбувались в Донецьку 2014 року. Тоді українських героїв після численних тортур примусили пройти центральною вулицею Донецька, де їх піддавали знущанням та приниженням.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися