14-річна зґвалтована окупантами українка з Бучі планує залишити дитину
Україна

14-річна зґвалтована окупантами українка з Бучі планує залишити дитину

27 квітня 2022, 20:54
2
-3
Сподобалось?
-3

14-річну дівчину з Бучі, яку зґвалтували п’ятеро російських окупантів, завагітніла і планує залишити дитину. Лікарі попередили: якщо жертва зробить аборт, то імовірно, не зможе більше мати дітей.

Про це пише "Радіо Свобода".

Психологиня Олександра Квітко розповіла, що працює із п’ятьма дівчатами віком 14-18 років, які завагітніли через зґвалтування російськими солдатами. Росіяни ґвалтували не лише жінок, але і чоловіків та малих дітей. Наймолодшій постраждалій, з якою працює Олександра, 10 років.

Омбудсменка Людмила Денісова повідомила, що наразі відомо лише про 12 випадків вагітності серед постраждалих від зґвалтувань окупантів.

Українки, які завагітніли після зґвалтувань росіянами і наразі перебувають у Польщі, не можуть перервати небажану вагітність. Польське законодавство щодо абортів дуже суворе.

Голова правління "Центру громадянських свобод" Олександра Матвійчук написала у Twitter, що польські психологи іноді закликають українок, яких зґвалтували російські солдати, зберегти дитину.

"Так вони руйнують життя обох", – зазначила Матвійчук.

За її словами, скільки саме людей постраждали від сексуального насилля на війну, точно встановити неможливо.

"Сексуальне насильство на війні – це найбільш прихований злочин. І на кожну дівчину чи жінку, яка готова бодай конфіденційно розказати про це правозахисникам чи правоохоронним органам є велика кількість інших людей, які будуть мовчати роками", – каже Матвійчук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • У Польщі можна робити аборт, якщо вагітність у наслідок згвалтування

    29 квітня 2022, 14:05
    Відповісти
  • Інна
    Інна

    Знущаються з жертв чи що? Польські психологи працюють з дівчатами, щоб ті нічого не заподіяли дітям після народження. Невже вони ще не дадуть їм відмовитися виховувати плоди насилля? То вже не психологи, а якісь садисти.

    7 травня 2022, 07:24
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися